A apărut criptomoneda Squid Game, inspirită din serialul de la Netflix

Serialul Squid Game de la Netflix are acum chiar și propria criptomonedă, care este pe val. În ultimele 24 de ore a crescut cu 2.400%.

Criptomoneda Squid Game (SQUID), inspiratădin serialul “Jocul calamarului” de la Netflix se tranzacționează la 2,22 dolari, în creștere cu aproape 2.400% în ultimele 24 de ore, iar capitalizarea sa de piață este de peste 174 de milioane de dolari, informează CNBC.

Totuși, cei interesați să participe ar putea dori să dea dovadă de prudență înainte de a se arunca în tranzacționarea squid, avertizează sursa citată.  Portalul CoinMarketCap a emis un avertisment, spunând că a primit „mai multe rapoarte” potrivit cărora utilizatorii nu pot vinde acest token pe Pancakeswap, o populară casă de schimb. Nu este clar de ce unii utilizatori nu pot vinde, dar cartea albă care descrie moneda prezintă o tehnologie antidumping care îi împiedică pe deținători să-și vândă monedele dacă nu sunt îndeplinite anumite condiții.

CNBC a contactat, prin intermediul informațiilor de contact listate pe site-ul Squid, pentru a întreba dacă dezvoltatorii sunt conștienți de problemă și dacă lucrează pentru a o remedia, dar nu a primit imediat un răspuns.

Moneda, care a început pre-vânzarea la 20 octombrie, se alătură unei liste de alte criptomonede parodie care au fost martorele unor creșteri mari fără un motiv anume, altul decât publicitatea bună. Un alt exemplu este criptomoneda Shiba Inu, care  și-a dublat prețul în ultima săptămână.

În noiembrie se lansează turneu online de Squid Game

Tokenul Squid a fost lansat ca monedă exclusivă a proiectului Squid Game – o platformă criptografică de tip play-to-earn. Turneul online, care se lansează în noiembrie, imită cele șase runde de jocuri prezentate în emisiunea TV omonimă. Dar, spre deosebire de serial, compania a declarat că „nu oferim consecințe mortale!” Totodată,  spre deosebire de serial, care a plafonat marele premiu la 38,5 milioane de dolari pentru câștigătorul final, această simulare virtuală a jocului Squid Game nu va limita maximul bonusului final și nici numărul de participanți.

Cu toate acestea, jucătorii vor trebui să plătească un preț prestabilit în jetoane Squid pentru a participa la fiecare joc, iar unele runde necesită, de asemenea, ca utilizatorii să achiziționeze un NFT personalizat, disponibil la vânzare pe site-ul lor. Unele dintre aceste NFT-uri prezintă personaje din serial, inclusiv gardienii.

Jocul nu este deloc ieftin.  cine dorește să participe la jocul final al turneului, va trebui să plătească 33.450 de dolari și să achiziționeze un NFT, informează sursa citată. Taxele de intrare din fiecare rundă sunt împărțite între dezvoltatori (10%) și fondul de recompense (90%).

Platforma Squid Game oferă, de asemenea, Marbles Pools – încă o referință la serial – prin care deținătorii pot câștiga jetoane. Totul vine pe fondul unui val recent de înșelăciuni și scheme malware legate de Squid Game, prin care infractorii cibernetici caută să atragă fanii, a conchis analiza CNBC.

Cea mai mare criptomonedă din lume este Bitcoin. Aceasta a atins, luna aceasta, maximul istoric, de 66.084 de dolari, depășind vârful anterior din aprilie și ducând creșterea din 2021 la peste 120%. Ether, clasat pe locul al doilea, a împins mai sus, la fel ca și indicele Galaxy Crypto Index.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...