Cristian Ghinea confirmă propunerea lui Florin Cîțu de a rămâne ministru. A refuzat, dar va participa la semnarea PNRR

Publicat: 25 sept. 2021, 17:57, de Mihaela Verdes, în News , ? cititori
Cristian Ghinea confirmă propunerea lui Florin Cîțu de a rămâne ministru. A refuzat, dar va participa la semnarea PNRR

Cu puțin timp în urmă, fostul ministrul al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, a confirmat că Florin Cîțu i-a propus să rămână în Guvern. Premierul a afirmat, sâmbătă, 25 septembrie, la Congresul PNL, că a făcut această ofertă, atunci când s-a rupt coaliția cu USR PLUS.

Cristian Ghinea a postat un mesaj pe Facebook, în care a confirmat că va participa la semnarea PNRR. Evenimentul va avea loc luni, 27 septembrie, în prezența președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

„Premierul Cîțu mi-a propus să rămân ministru și am refuzat, ceea ce confirmă și el. Toate zvonurile legate de presupuse negocieri sau posibilitatea de a reveni în guvern, fără o refacere a coaliției din care să facă parte USR PLUS, sunt fake news.

Am lucrat bine cu premierul și cu toți miniștrii din Guvern, nu e nici un secret. Obiectivul urmărit cu îndârjire a fost să avem un PNRR viabil, susținut de toată Coaliția. Am realizat acest obiectiv.

Nu este un secret, am mai spus-o: am lucrat efectiv la PNRR și am reușit să îl agreez cu Comisia Europeană chiar până în ultima clipă. Mai exact, până cu câteva ore înainte ca demisiile noastre, ale miniștrilor USR PLUS, să ajungă în Monitorul Oficial.

Pentru că PNRR este un plan de țară care va schimba România pentru generații. După ce vom fi construit autostrăzi și vom fi reîmpădurit România, vom putea spune că am fost acolo. Și USR PLUS a fost acolo.

Voi participa luni la întâlnirea cu președinta Comisiei Europene, la invitația premierului și dupa consultări cu cei doi copreședinți ai USR PLUS. Pentru că PNRR este al României”.

Mesaj electoral pentru membrii USR PLUS

La finalul mesajului, Ghinea a adăugat un mesaj mobilizator pentru membrii USR PLUS. Aceștia trebuie să-și aleagă președintele. Au de ales între Dan Barna și Dacian Cioloș, în turul al doilea de scrutin online.

P. S. Pentru colegii mei din USR PLUS, focus pe obiectiv: Dan Barna președinte și USR PLUS la guvernare 2024”, a scris Ghinea.