Criza transportului din Capitală: Greviștii STB refuză întâlnirea propusă de conducere, din cauza unei condiții impuse

Întâlnirea anunțată pentru luni, ora 9 dimineața, are toate șansele să nu se materializeze, din cauza unei condiții impuse de conducerea Societății de Transport București. În cea de-a cincea zi de grevă spontană, aproximativ 20% din autobuzele, troleibuzele sau tramvaiele programate să lucreze au ieșit pe traseu.

Vă comunicăm disponibilitatea Consiliului de Administrație pentru întâlnirea solicitată, la ora 9. Întâlnirea este condiționată de confirmarea în prealabil că întreg personalul angajat a reluat lucrul, conform programului”, se arată în adresa transmisă sindicaliștilor duminică seara de Adrian Ștefănescu, președintele CA al STB.

În replică, sindicaliștii susțin că nu sunt de acord cu impunerea cadrului întâlnirii și pun, la rândul lor, o condiție: demisia directorului general al companiei.

Condiționarea întâlnirii de confirmarea în prealabil ca întreg personalul angajat să reia lucrul, este o dovadă clară că nu se dorește dezamorsarea acestui conflict. De asemenea, condiționarea unilaterală a numărului de persoane care să participe la o eventuală întâlnire, este o altă dovadă că se dorește în mod formal o întâlnire. În aceste condiții, salariații transmit următorul mesaj: ,,Vom relua lucrul în momentul în care d-ul Adrian Criț nu va mai fi Director General, iar membri CA STB SA, împreună cu reprezentanții salariaților vor stabili condițiile reluării activității”, se arată într-un comunicat de presă transmis luni dimineață de Sindicatul Transportatorilor București către puterea.ro.

În cea de-a cincea zi de proteste, doar 148 din cele 691 de autobuze, troleibuze și tramvaie programate să lucreze erau pe traseu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole