Cseke Attila, ministrul Dezvoltării: Vom analiza aplicare Codului administrativ

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, a declarat luni, la preluarea mandatului, că aplicarea Codului administrativ va fi analizată în ansamblu, existând „câteva chestiuni punctuale” referitoare la drepturile câştigate ale minorităţilor modificate de Guvernul Dăncilă prin OUG 57/2019, unde crede că „va trebui intervenit”.

„Vom face o analiză legată de aplicarea Codului administrativ în ansamblu. (…) Sunt câteva chestiuni punctuale, pe care şi eu le cunosc ca parlamentar, unde credem noi că va trebui intervenit. Vom face această analiză, care va fi una amplă, pe multe aspecte. Este o problemă cu forma în care a ieşit Codul administrativ prin OUG 57/2019 – un drept care era conferit minorităţilor naţionale aflat în vigoare din 2006 a fost desfiinţat. Este vorba de drepturi câştigate. Acest principiu al dreptului câştigat, existent în dreptul european şi în legislaţia din România, prin care dacă ai atins la un moment dat o anumită pondere a minorităţii respective într-o anumită unitate administrativ teritorială, această pondere, ca şi drept, rămâne drept câştigat şi după ce eventual acea pondere nu mai există”, a explicat noul ministru al Dezvoltării.

Cseke Attila a preluat, luni, mandatul de ministru al Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei de la predecesorul său, Ion Ştefan.

1 COMENTARIU

  1. Domnul Czeke Atilla vrea punct ochit, punct lovit: codul administrativ pentru nationalitati, cum il intocmisera impreuna cu Dragnea, ca sa se mentina puscariabilul la putere. Adica nu cel european, obisnuit, rational. ci unu de-al lor, cu avantaje maximale pentru nationalitati, aberante. Tocmai de aceea le-au luat liberalilor acest minister. Lupta e veche, UDMR-ul e harsit in actiuni de santajari politice, in fata carora romanii continua sa se comporte pe baza unui infantilism politic dezarmant. Nu ma refer neaparat la politicieni, care sunt asa cum sunt. Ci la alegatori. Cand au avut puterea, in ziua votului, s-au burzuluit la viata, au intors cu naduf spatele politicii. Acum culeg ce au semanat. Daca votau un partid romanesc cu 50+1 la suta nu mai aveam parte de asemena ingenioase santajari hunice. Prin urmare, democratia cere si un pic de creier, dragi romani, nu doar ifose de dezabuzati de duzina!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...
Frlocin Citu (INQUAM_Octav_Ganea)

Florin Cîțu: „Candidez la președinția PNL. Partidul are nevoie de un...

Primul – ministru Florin Cîțu și-a anunțat duminică dimineață candidatura la președinția Partidului Național Liberal. Flancat de un grup de aproximativ 30 – 40 de...