Cu cine se va pregăti Simona Halep înaintea următoarelor turnee: „Următorul pas trebuie să-l fac spre internaţional”

Simona Halep (30 de ani, locul 22 WTA) merge fără antrenor la turneele de la Dubai (14-19 februarie) și Doha (20-26 februarie).

 Jucătoarea română de tenis a declarat că nu îşi motivează public deciziile de a renunţa la antrenorii Adrian Marcu şi Daniel Dobre. Fostul lider WTA a mai spus că, după turneele din Zona Golfului, va merge pentru un stagiu de pregătire la Academia Patrick Mouratoglou.

Sunt pregătită să plec şi chiar îmi plac aceste două turnee, aşa că sper să fac şi treabă bună. (n.r. – despre antrenori) Nu obişnuiesc să-mi discut deciziile, domnul Marcu ştie, domnul Dobre ştie de ce am luat această decizie şi e suficient. Nu am căutat (n.r.- antrenor)… Am un sparring (n.r. – partner) de la Academia Mouratoglou, o să vină cu mine la turneele acestea să ne cunoaştem şi după aceea o să văd ce am de făcut. La sfârşit de an, în 2013, şi în 2014, la început, am fost în această situaţie şi a fost ok. Eu cred că am mai multă experienţă decât atunci şi o să-mi fie bine. Acum, vom vedea. Aşa am simţit eu să fac. Nu mai am această presiune de mult (n.r. – apărarea punctelor). Anul trecut nu am jucat deloc, clasamentul chiar nu contează în acest moment, vreau doar să fiu sănătoasă şi să joc cât se poate de bine.

Dacă o să joc bine, o să şi câştig meciuri, asta contează. Sunt convins că, la nivel internaţional, Darren Cahill este cel mai bun antrenor şi nu vreau să compar pe nimeni cu el, fiecare are calităţile lui şi modul de a comunica cu sportivii. Cu Darren am lucrat şase ani şi într-adevăr este deosebit ca antrenor. (n.r. – dacă merge la Academia Mouratoglou să se antreneze). Aşa am în plan, vreau să văd cum termin aceste două turnee, mă întorc un pic acasă şi după aceea în plan este să merg la academie, pentru că nu am fost niciodată şi chiar îmi doresc. Este o nouă experienţă, o nouă provocare şi un lucru pozitiv din punctul medu de vedere, chiar sunt entuziasmată, vom vedea ce o ieşi, nu am nicio presiune, din niciun punct de vedere, vreau să mă bucur de ceea ce fac acum şi de faptul că sunt sănătoasă şi fizic sunt foarte pregătită. Nu merg să fur (n.r. – <know how> de la academia Mouratoglou pentru o proprie academie), merg să mă ajut eu singură, să investesc în dezvoltarea aceasta pe care mi-o doresc anul acesta, nu ştiu despre viitor prea multe, pentru că sunt încă jucătoare activă şi mi-e greu să mă gândesc la ce va fi după. Vreau să amân cât se poate de mult finalul carierei.

Pot să mă întâlnesc (n.r. – cu Serena Williams), pentru că acolo se antrenează şi Patrick este antrenorul ei. Aşa am simţit (n.r. – să meargă la academia tehnicianului francez) după ce am încheiat colaborarea cu antrenorii din România. Am simţit că următorul pas trebuie să-l fac spre internaţional şi m-am gândit la acdemia Mouratoglou pentru că mulţi jucători de top sunt acolo şi am înţeles, nu am fost, că este o atmosferă foarte plăcută, aşa că am vrut să încerc. Am aşteptări de la mine din punct de vedere al jocului, pentru că m-am pregătit foarte bine înaintea sezonului şi acum, pregătire fizică, dar la rezultate nu pot să am aşteptări pentru că niciodată nu am avut aşteptări că eu cu siguranţă o să câştig un turneu sau să fac o treabă extraordianră. Dar asta este dorinţa mea (n.r. – să câştige un grand slam) şi pentru asta muncesc”, a declarat Halep, la Aeroportul Internaţional Henri Coandă, potrivit news.ro.

Turneul de la Dubai, de categorie WTA 500, va începe la 14 februarie, iar cel de la Doha, de categorie WTA 1.000, din 20 februarie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole