Culisele jocurilor politice pentru rotativă și 2024 EXCLUSIV

Publicat: 13 mart. 2023, 07:45, de Ion Teleanu, în POLITICĂ , ? cititori
Culisele jocurilor politice pentru rotativă și 2024 EXCLUSIV

Alianța PSD-PNL va merge șnur și după rotativa din această primăvară-vară, chiar dacă există multe nemulțumiri la nivelul organizațiilor județene din ambele partide.

Firea-premier, Ciolacu-primarul Capitalei, Ciucă-președinte

La ora actuală, tandemul Nicolae Ciucă-Marcel Ciolacu pare de neclintit, ceea ce face ca alianța de guvernare să reziste cel puțin până la alegerile de anul viitor.

Potrivit informațiilor noastre, PSD nu va prelua guvernarea de la PNL pentru 25 mai 2023, ci în ultima săptămână a lunii iunie 2023, adică înainte de începerea vacanței parlamentare de vară. Însă, noul premier impus de PSD se va alege dintre Gabriela Firea și Sorin Grindeanu, dar acum acum în pole position este soția edilului de Voluntari, Florin Costel Pandele.

Mai mult, la rotativă vor fi schimbați și alți miniștrii decât cei incluși în protocolul de guvernare, inclusiv de la UDMR. De asemenea, după rotativă, liderul PNL Nicolae Ciucă va deveni președintele Senatului.

Totodată, liderul PSD Marcel Ciolacu va rămâne și după rotativă la șefia Camerei Deputaților și va candida la Primăria Capitalei, urmând ca Nicolae Ciucă să candideze la președinția României. Mai trebuie precizat că tot acest scenariu politic este agreat de ambele partide, dar și de președintele Klaus Iohannis.