Cum a ajuns o fetiță din Maramureș în cea mai premiată fotografie!

Cea mai premiată fotografie din lume reprezintă un chip de fetiță din Maramureș! Fotografia a fost realizată de reputatul artist fotograf Kerekes István, din Târgu Mureş. Cum a ajuns o fetiță din Maramureș în cea mai premiată fotografie?

Fotografia cu fetița este numită „Yelena” și i-a adus artistului peste 600 de premii internaţionale în 58 de ţări din întreaga lume. Fotografia a fost realizată în 2009 și a doborât recordul mondial de cea mai premiată imagine din lume, titulatura fiind valabilă şi în prezent.

Cea mai premiată fotografie portret din lume, alături de alte 71 de imagini surprinse de artist vor fi expuse, în perioada 19 noiembrie – 19 decembrie a.c., în Galeria Euro Foto Art din incinta Muzeului oraşului Oradea.

Cea mai premiată fotografie din lume. Cea mai înaltă distincție

„Potrivit datelor Federaţiei Internaţionale de Artă Fotografică (FIAP), acest rezultat este un record mondial. Artistul fotograf expozant este posesorul a peste 3.000 de premii şi medalii naţionale şi internaţionale. Subiectele sale preferate sunt socio-fotografia şi portretele.

În vara anului 2018 a primit de la FIAP cea mai înaltă distincţie a Federaţiei internaţionale recunoscute de UNESCO: distincţia Artist Excelent de diamant, gradul 3 (EFIAP d/3). În perioada în care a preluat distincţia, în lume existau doar 5 artişti fotografi cu asemenea distincţie, el fiind cel mai tânăr printre ei! Tot în anul 2018 a fost distins cu Meritul de Stat Crucea de Aur a Ungariei”, a precizat Ştefan Toth, preşedintele Asociaţiei Euro Foto Art, potrivit Agerpres.

Cine este Kerekes István

Kerekes István este un fotograf originar din Târgu Mureș care din 2007 este stabilit în Ungaria, iar în prezent locuiește în Mosonmagyaróvár împreună cu familia, unde lucrează ca profesor de educație fizică.

Artistul fotograf expozant este posesorul a peste 3.000 de premii şi medalii naţionale şi internaţionale. Potrivit datelor Federaţiei Internaţionale de Artă Fotografică (FIAP), acest rezultat este un record mondial.

Cine este fetița din Maramureș

„Yelena” este o fetiță din Maramureș pe care, într-una din zilele în care fotograful surprindea cu obiectivul aparatului său frumusețile peisajului, a remarcat-o pe prispa unei case.
A fost surprins de frumusețea copilei, a fotografiat-o fără să bănuiască nici o secundă că va ajunge imaginea cea mai premiată din lume. „Când am văzut-o pe această fetiţă, se legăna pe veranda casei familiei sale. Privirea ei inocentă, unicitatea expresiei feţei, frumuseţea şi farmecul irezistibil mi-au atras atenţia în acele momente”, şi-a descris fotograful subiectul pe site-ul său oficial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Tichete sociale 250 lei: Cum poate fi verificată suma care este...

Utilizarea tichetelor sociale de 250 lei a scos la iveală tot felul de probleme, printre care se numără și faptul că de multe ori...