Cum îți păstrezi părul sănătos și hidratat după decolorare?

După decolorare, este posibil ca părul tău să fie mai uscat și mai fragil. Tocmai de aceea, este indicat să urmezi câteva sfaturi pentru acasă, care să te ajute să îți menții structura firului sănătoasă.

„Culoarea naturală a părului este determinată de melanocite, acele celule aflate în rădăcina părului, care produc melanină, pigmentul care dă culoare părului. Decolorarea presupune înlăturarea pigmenților naturali din firul de păr” spune Dudu Cumpăt, membru în echipa Londa Professional.

Stilistul îți recomandă să te decolorezi la un profesionist, pentru a nu compromite sănătatea părului tău și-ți recomandă și câteva trucuri de îngrijire pentru acasă, care să te ajute să îți menții firele de păr decolorate într-o stare cât mai bună.

1.Usucă părul fără mișcări agresive

„Atunci când îți usuci părul este bine să îl tamponezi ușor cu prosopul, fără să folosești mișcări agresive” spune Dudu Cumpăt. Folosește un prosop de bumbac, cu ajutorul căruia să îți tamponezi părul după spălare. Astfel vei reuși să îndepărtezi excesul de apă, iar suvițele se vor usca mai ușor și mai rapid, fără să mai fie nevoie să folosești mult timp uscătorul.

2.Folosește acasă produse profesionale

Unul dintre secretele pe care le poți lua cu tine acasă din salon sunt produsele profesionale. De preferat este să folosim produsele pentru păr tratat chimic

3.Evită aparatele de styling cu aer cald

Uită de placă sau de ondulator! Cel mai bine, potrivit lui Dudu Cumpăt, este să-ți usuci și coafezi părul cu un feon, folosit la cea mai mică temperatură. Mai mult decât atât, înainte să-ți usuci părul cu foehnul, nu uita de produsele de styling cu protecție termică.

„Evită produsele de styling de tipul spumelor care vor usca și mai mult firul de păr” spune stilistul.

4.Uleiul hidratant este important pentru părul decolorat și uscat

„Din cauza faptului că procesul chimic de decolorare al părului înlătură învelișul de acizi grași care înveleau cuticula, este nevoie să folosești un ulei hidratant pentru păr” spune Dudu Cumpăt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...