Cum s-a îmbogățit peste noapte Pescobar. Taverna Racilor a încasat peste 10.000 de euro pe zi

Pescobar, cunoscut și sub numele de „Taverna Racilor,” este în centrul atenției pentru motive care au stârnit indignare și dezgust în rândul consumatorilor din Herăstrău.

Acesta a reușit să strângă sume uluitoare, câștigând 10.000 de euro pe zi din afacerea sa cu alimente. Cu toate acestea, profitul său nu a venit din preparatele de calitate, ci din practici necorespunzătoare, inclusiv alimente expirate, condiții de igienă neglijate și materii prime de proastă calitate.

Autoritățile, în speță Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea București-Ilfov, au luat măsuri drastice pentru a stopa aceste practici inacceptabile. În urma unor controale riguroase desfășurate între iunie și septembrie 2023, au fost aplicate o serie de sancțiuni și măsuri punitive. Inițial, administratorul SC Nedsea SRL a fost amendat cu 25.000 de lei, a primit un avertisment și i s-a interzis definitiv comercializarea a 156 de kilograme de produse alimentare neconforme. În plus, unitatea a fost temporar închisă până când deficiențele au fost remediate.

Taverna Racilor nu a respectat decizia de oprire temporară

Cu toate acestea, acesta nu a fost decât începutul problemelor pentru „Taverna Racilor„. În ciuda măsurilor luate, societatea nu a respectat decizia de oprire temporară a activității și a fost sancționată cu o amendă suplimentară de 5.000 de lei. Mai mult, s-a propus închiderea temporară a restaurantului pentru o perioadă de 6 până la 12 luni, din cauza abaterilor repetate.

De-a lungul acestui proces, s-a remarcat și schimbarea firmei care administrează „Taverna Racilor,” de la SC Nedsea SRL la SC Commercial Diplomatic Club SRL, ambele firme fiind promovate în mass-media de către individul cunoscut sub numele de Pescobar. Cu toate acestea, nici această schimbare nu a împiedicat autoritățile să ia măsuri similare împotriva noii firme. Au fost aplicate amenzi în valoare de 75.000 de lei, a fost interzisă definitiv comercializarea a 84 de kilograme de produse neconforme, și a fost propusă închiderea temporară pentru abateri repetate.

Principalele deficiențe constatate în timpul controalelor au inclus folosirea de materii prime și semipreparate fără etichete adecvate, condiții de igienă inacceptabile, prezența muștelor în unitate, depășirea datei limită de consum a produselor alimentare și multe altele.

Foto: cancan.ro

Ceea ce este și mai notabil este creșterea incredibilă a veniturilor și a numărului de angajați ai afacerii „Taverna Racilor” în 2022, comparativ cu anul anterior. Veniturile au crescut la peste 16,5 milioane de lei, echivalentul a peste 10.000 de euro pe zi, iar impozitul a depășit 5,1 milioane de lei. Aceste cifre sunt remarcabile în comparație cu anul 2021, când veniturile au fost de trei ori mai mici și profitul a fost mult mai mic.

În final, această poveste dezvăluie nu doar probleme grave în industria alimentară, ci și necesitatea unor controale riguroase și a unor măsuri punitive pentru a proteja sănătatea și siguranța consumatorilor.

A tras cocaina la celebrul club Nuba

Pe lângă aceastea, în cercurile din București, este recunoscut ca fiind un utilizator frecvent de substanțe interzise. Mai precis, în faimosul club Nuba de pe malul lacului Herăstrău, fiind observat în repetate rânduri consumând cocaină, fără a manifesta nicio reticență sau teamă.

Din păcate, nu putem dezvălui probele care ar susține această afirmație, întrucât sunt parte a unor dosare penale aflate în curs de desfășurare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole