Cum va fi vremea în ultimul weekend de iarnă. Temperaturile cresc simțitor

Publicat: 24 feb. 2024, 06:30, de Cezar Andrei, în ESENȚIAL , ? cititori
Cum va fi vremea în ultimul weekend de iarnă. Temperaturile cresc simțitor
Cum va fi vremea în ultimul weekend de iarnă

Meteorologii au anunțat prognoza meteo pentru următoarele zile. Iată cum va fi vremea în ultimul weekend de iarnă.

Începând de vineri, 23 februarie, vremea se încălzește, iar temperaturile vor ajunge la valori mai mari decât normalul acestei perioade.

În acest weekend, un val de aer mediteranean și din zona Africii va ajunge la noi în țară, astfel că ne aștepată un sfârșit de săptămână cu temperaturi mai mari față de normalul perioadei. Izolat se vor înregistra și precipitații de scurtă durată.

Vineri, în cea mai mare parte a României, cerul va fi senin, iar temperaturile maxime se vor încadra în intervalul 13-20 de grade Celsius.

Citește și: Prognoza meteo pentru 19 februarie-3 martie. Cum va fi vremea de mărțișor

Din a doua parte a zilei de sâmbătă, 24 februarie, în jumătatea de vest a țării își vor face apariția precipitațiile moderate cantitativ, predominant sub formă de ploaie. Fenomenele meteorologice se vor înregistra și în zonele montane, ceea ce va contribui la topirea zăpezii.

Duminică, 25 februarie, cerul va fi predominant noros în prima parte a zilei, cu excepția unor zone din sud-est, dar spre după-amiază, soarele va apărea în mare parte din țară. Temperaturile se vor situa în intervalul 14 – 21 de grade Celsius, iar local, sunt posibile averse slabe, în special în zona sudică a Carpaților Meridionali, potrivit Adevarul.

Prognoza meteo pentru weekend în București

Finalul săptămână aduce vreme de primăvară în toată regula în capitală. Pe lângă temperaturile ridicate, bucureștenii vor avea parte și de cer însorit în mare parte.

Citește și: Vremea a luat-o razna! Viitură în zone aride, gheață în deșert. Au fost înregistrate victime

Vineri, maxima termică va fi de 19 grade Celsius, cerul va fi senin, iar vântul va sufla moderat.

În ziua de sâmbătă, temperatura va atinge valoarea de 20 de grade Celsius, iar cerul vi fi în mare parte însorit. Vântul bate slab, viteza medie a rafalelor fiind de 13 km/h.

În ultima zi din săptămână maxima va fi de 19 grade Celsius. Soarele va străluci printre nori, iar vântul va sufla moderat. Viteza medie a rafalelor va fi de 22 de km/h.