Cum va fi vremea în weekend

În acest weekend vremea va fi una schimbătoarea. Sunt așteptate ploi moderate și temperaturi de până la 18 grade, urmate însă de o răcire bruscă, însoțită și de ninsori în unele regiuni.

Cum va fi vremea vineri, 16 decembrie

Vineri, vremea va fi una specifică acestei perioadei.Sunt așteptate ploi moderate în nordul, vestul și centrul țării, dar și pe arii mai restrânse în sud-vest și nord-est. Izolat, în zona de munte, se vor semnala depuneri de polei. 

Cantitățile de apă vor depăși 10 – 15 l/mp în regiunile vestice și nordice, În zonele de munte se vor înregistra cantități mai mari de precipitații, de peste 25 – 30 de l/mp. 

Se vor înregistra temperaturi de 12 și 16 grade în Banat, Crișana, sudul Transilvaniei, dar și în Dobrogea și jumătatea sud-estică a Munteniei. În restul regiunilor, temperaturile vor fi cuprinse, în general, între 5 și 10 grade Celsius. 

Cum va fi vremea sâmbătă, 17 decembrie

Va ploua din nou în jumătatea vestică a țării, iar cantitățile de apă vor atinge până la 10 – 20 de l/mp. 

Ploi mai abundente se vor semnala în Maramureș și în Carpații Occidentali, unde, local, se vor înregistra peste 20 – 25 de l/mp. 

La prânz, vremea va fi deosebit de caldă în sud-estul țării, unde se vor atinge până la 17 – 19 grade. Spre seară, însă, se va răci accentuat, începând din nordul și vestul României, unde vor fi și câteva ninsori slabe. 

Duminică, 18 decembrie cea mai rece zi

În Maramureș, nordul Moldovei și al Crișanei, și în cea mai mare parte a Transilvaniei, temperaturile maxime nu vor trece de 0 grade. 

Nici în restul țării nu va fi foarte cald: în Banat se vor atinge 1 – 2 grade la prânz, în sud-estul țării maximele vor urca până la 3 – 5 grade, iar în Oltenia și sudul Munteniei se vor încadra între 4 și 7 grade. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Dănuț Păle ține CV-ul la secret. A dezvoltat o afacere de...

Afacerile de tip cartel au devenit o normalitate în România. În timp ce directorii sau șefii din instituții semnează pentru contracte din bani publici...

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...