Dacia anunță „o surpriză pe care nu vrei să o ratezi”

Într-o postare enigmatică pe pagina sa de Facebook, Dacia a prezentat un „teaser” cu trei modele aflate în lumină difuză.

Știm deja cu toții că în această toamnă, mai exact, în câteva săptămâni, Automobile Dacia, producătorul român deținut de grupul Renault, va prezenta noi generații ale modelelor logan, Sandero și Sandero Stepway. Asta înainte ca, spre sfârșitul anului, primul modele electric al mărcii, Dacia Spring, să fie prezentat publicului.

Prezentate într-un scurt clip și într-o lumină difuză, cele trei „surprize” Dacia sunt însoțite de mesajul „Rămâi aproape…Ți se pregătește o surpriză pe care nu vrei să o ratezi!”.

Fără a avea informații confirmate de oficiali ai mărcii putem spune încă de pe acum că noile modele vor avea o bază tehnică împrumutată de la Clio V. Doar că, în cazul mărcii românești, această platformă performantă va fi „dezbrăcată” de unele componente pentru a elimina, măcar parțial, orice tendință de canibalizare între aceste modele și Clio sau Captur.

Dacă până acum strategia grupului Renault a fost aceea de a utiliza componente mai vechi, deja amortizate, ale modelelor mărcii franceze pe vehiculele Dacia pentru a putea menține un preț cât mai redus, noile norme de poluare impuse de autoritățile europene au forțat o schimbare radicală.

Astfel, Logan și Sandero vor avea sub caroserie o platformă Renault „Low Specs” (cu specificații reduse) care nu permite amplasarea tuturor tehnologiilor disponibile pe modelele franceze. Tot pentru a le deosebi de Clio și Captur, modelele care vor fi produse pentru piața europeană la Mioveni și Tanger (Maroc), vor continua să aprofundeze stilul „germanic” de design. Ca și în cazul micului SUV Duster calitatea resimțită de clienți va crește, unul dintre exemplele în acest sens fiind amplasarea pe bord a unei tablete cu dimensiuni medii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...