Dacian Cioloș este noul președinte al USR Plus. Dan Barna a pierdut

Dacian Cioloș, europarlamentar, este noul președinte al partidului USR Plus. Votul a fost în favoarea sa în proporție de 51%, în timp ce Dan Barna a primit doar 49% dintre voturile online.

Noul președinte a declarat anterior votului că va demisiona din Parlamentul European și se va întoarce în România dacă va fi ales președinte.

Votul a fost foarte strâns, fiind vorba de doar câteva sute de voturi în plus pentru Dacian Cioloș.

Dan Barna a vorbit primul la conferința de presă și a început prin a oferi condoleanțe familiilor celor decedați la Spitalul de Infecțioase din Constanța. „De luni încolo rămânem același partid puternic. Am preluat un partid cu o mie de membrie și 50 de filiale, acum avem peste 50.000 de membri și peste o mie de filiale. Fuziunea USR Plus a fost necesară și benefică și am încredere că acest partid va da președintele României în 2024 și va da principalul partid de guvernare. Îl felicit pe Dacian Cioloș și rămân alături de partid în continuare.

Dacian Cioloș:

Statul român are nevoie de reformă la toate nivelurile. Pierderea de vieți omenești nu poate fi justificată niciodată ne neglijență. Revenind la alegeri, vreau să le mulțumesc colegilor pentru că au votat în număr atât de mare și, așa cum a spus și Dan, cred că vom putea duce până la capăt acest proiect. Cei care s-au înscris în USR sau în Plus ne validează prin participarea atât de mare la vor. Rezultatul ne arată că nu există falii între membri de partid și ne se face diferența între foști USR-iști sau foști Plus-iști. România are nevoie de o alternativă în rândul partidelor politice. Ne propunem câștigarea alegerilor prezidențiale și câștigarea celorlalte alegeri, locale și parlamentare, pentru a putea guverna fără compromisuri. Rezultatul votului trebuie să fie validat de Congres mâine și abia apoi vom putea trage concluziile acestui vot.

Întrebat dacă se va reface alianța de guvernare, Cioloș a declarat că „nu îmi doresc să intru în guvern, vreau să mă ocup de partid. Vom vedea la momentul respectiv cine va intra în guvern.”

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole