Dacian Cioloș: „În relaţiile cu cetăţenii de etnie romă, avem încă atitudini care nu ne fac cinste”

De Ziua Dezrobirii Romilor, europarlamentarul Dacian Cioloș a transmis un mesaj pe pagina sa de Facebook, menționând că lucrurile au evoluat, însă nu suficient.

„În general, avem o problemă cu recunoaşterea greşelilor istorice, cu acceptarea faptului că la un moment dat atitudinea şi acţiunile faţă de minorităţi au fost discriminatoare, uneori lipsite de umanitate.

Astăzi, când sărbătorim 165 de ani de la eliberarea romilor din sclavie, trebuie să privim în urmă şi să înţelegem că după dezrobire lucrurile au evoluat, dar nu suficient”, a transmis copreședintele partidului USR PLUS.

„În relaţiile cu cetăţenii de etnie romă, avem încă atitudini care nu ne fac cinste, există discriminare şi avem încă de lucru pentru a învăţa ce înseamnă toleranţa şi cum eliminăm prejudecăţile”, a mai declarat europarlamentarul.

El precizează că, atât la nivel de instituţii, cât şi la nivel de individ trebuie creat acces şi oportunitate pentru cetăţenii României, indiferent de apartenenţa etnică, potrivit Agerpres.

„Trebuie să investim în educaţie pentru a deschide minţile încă din copilărie, trebuie să investim în infrastructură pentru a crea accesul tuturor cetăţenilor la aceleaşi oportunităţi, trebuie să investim în locuri de muncă pentru ca fiecare să-si poată câştiga independenţa financiară”, afirmă Dacian Cioloş.

Acesta mai spune că, la nivel european, Uniunea Europeană va continua să investească în programe de susţinere a comunităţii rome. 

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole