Dacian Cioloș: Multe frustrări în Moldova, PNL a luat pesediști cu traista

Publicat: 23 sept. 2020, 22:41, de Aurel Drăgan, în ESENȚIAL , ? cititori
Dacian Cioloș: Multe frustrări în Moldova, PNL a luat pesediști cu traista
dacian cioloș

Dacian Cioloș, copreședintele USR Plus spune că PNL au trădat încrederea cetățenilor din Iași după ce PNL a luat „primari pesediști cu traista”, iar Alianța este obligată să facă o breșă pentru a obține cât mai multe primării.

În declarațiile făcute la o conferință de presă din Iași, Cioloș a arătat că s-au acumulat frustrări în Moldova și în Iași. „S-au acumulat pe bună dreptate, pentru că infrastructura e într-o stare deplorabilă, investițiile au fost puține, mai ales cele creatoare de locuri de muncă”, a spus Cioloș, vorbind despre politicieni, de primari și de cei din funcții publice. Iar PNL „a trădat încrederea oamenilor cinstiți și a unor oameni care așteptau alternativă și schimbări.”

Cioloș s-a aflat la Iași pentru a susține candidații Alianței la Primărie și Consiliul Județean, deputații Cosette Chichirău şi fostul liberal Marius Bodea. El a arătat că „primarii pesedişti caută cu orice preţ să rămână în funcţie nu pentru că au proiecte pentru comunităţile lor, ci pentru că deja de două – trei mandate, unii chiar de patru, s-au obişnuit cu lucrul acesta, au impresia că fără ei lumea se dărâmă şi caută sistematic cu orice preţ să rămână în funcţie”.

„Acesta este motivul pentru care îşi caută partid înainte de alegeri. Din păcate, aici PNL a căzut în această cursă”, a afirmat el.

Chirică e bun pentru PNL acum

Întrebat fiind de jurnalişti câţi dintre cei care au intrat în USR PLUS în ultimele luni sunt din alte formaţiuni politice şi candidează la alegerile locale, Dacian Cioloş a răspuns că numărul „e nesemnificativ”.

„Chiar nesemnificativ. Vă spun un lucru: nu am calculat numărul acestora, pentru că nu am luat primari în funcţii care să vină în partid să îşi negocieze poziţii pe liste eligibile la primării sau la parlamentare. Fiecare om care se înscrie în PLUS sau USR trece printr-un filtru. Colegii din filială, din organizaţia locală, stau de vorbă cu ei, le verifică CV-ul. Chiar şi cei care în urmă cu un an-doi, trei, cinci, zece au fost într-un partid sau altul vin, dau explicaţii. Vrem să ne asigurăm că sunt oameni verticali”, a spus copreşedintele USR PLUS.

Acesta a subliniat că acolo unde a găsit oameni de încredere, Alianţa USR PLUS a făcut înţelegeri cu liberalii pentru candidaturi comune, exemplificând în acest sens Bucureştiul, Galaţiul şi Sălajul, nu şi Iaşiul.

„Aici la Iaşi nu puteam intra într-o înţelegere cu un PDS deghizat. Nu facem înţelegeri cu sigle de partid. Nu facem înţelegeri doar de dragul de a construi majorităţi, noi vrem să construim alternativa. În urmă cu un an liderii naţionali ai PNL vorbeau de afacerile imobiliare ale primarului Chirica, iar acum Chirica e bun de când s-a înscris în PNL”, a menţionat Dacian Cioloş.

El a precizat că pentru alegerile locale USR PLUS nu şi-a propus obţinerea unor procente, ci să aibă cât mai mulţi primari şi consilieri în administraţiile locale din ţară, adăugând că pentru aceasta este nevoie să facă „o breşă”.

Citește și: