De ce nu a fost arestat până acum consiliul Autorității de Supraveghere Financiară?

Publicat: 16 oct. 2023, 07:30, de Andrei Ceausescu, în ACTUALITATE , ? cititori
De ce nu a fost arestat până acum consiliul Autorității de Supraveghere Financiară?

Șefii ASF au știut că City Insurance și Euroins nu au mai funcționat decât doar ca denumire de ”societăți de asigurare”.

Ziarul Puterea va prezenta în perioada următoare, în mai multe episoade, dovada faptului că întreg consiliul Autorității de Supraveghere Financiare cunoștea perfect faptul că City Insurance și Euroins nu mai funcționau decât doar ca denumire de “societăți de asigurare”, fiind în realitate doar niște vehicule financiare prin care mai multe miliarde de euro au fost scoase din România, cu complicitatea directă a șefilor ASF și a conducerii inutilei instituții numite Oficiul împotriva spălării banilor.

Reclamațiile înregistrate la ASF lăsau urme adânci care indicau faptul că Nicu Marcu și consiliul ASF știau ce se întâmpla în realitate cu City Insurance și Euroins, așa ca Nicu Marcu, președintele ASF, înțelegând ceea ce urmează, declanșează în 2021, operațiunea de ștergere a urmelor.

Din acel moment, ASF nu a mai publicat niciun raport privind reclamațiile înregistrate. Așa se șterg primele urme adânci de către Nicu Marcu.

Ultimul raport privind situația reclamațiilor înregistrate de către ASF, este cel din semestrul I al anului 2021, apoi ASF s-a comportat ca și cum nu ar mai fi primit reclamații.

Până la venirea lui Nicu Marcu la conducerea ASF, aceste rapoarte se publicau semestrial.

La un an de la preluarea mandatului de către penelistul Nicu Marcu, ASF a devenit și mai opacă decât era, refuzând pur și simplu să mai publice aceste rapoarte.

În mod cu totul întâmplator, la finalizarea semestrului I al anului 2021, când ASF a publicat pentru ultima dată raportul privind reclamațiile înregistrate, Autoritatea retrage licența de funcționare a companiei City Insurance, iar firma de asigurări, sub atenta supraveghere a consiliului ASF, intră în faliment.

Actualul consiliu al ASF a susținut în permanență că nu știa despre problemele pe care City Insurance și Euroins le avea, susținând în mod mincinos că aceștia au ascuns informațiile reale ani la rândul.

Să-i enumerăm pe toți șefii ASF

Nicu Marcu – Președinte ASF, Doina Dascălu – Prim-vicepreședinte ASF, Cristian Roșu – vicepreședinte ASF, Daniel Ștefan Armeanu – vicepreședinte ASF, Gabriel Grădinescu – vicepreședinte, Jozsef Birtalan – membru neexecutiv al consiliului ASF, Ioan Gheorghe Țară – membru neexecutiv al consiliului ASF, Aura Gabriela Socol – membru neexecutiv al consiliului ASF și Ovidiu Răzvan Wlassopol – membru neexecutiv al consiliului ASF au mințit Parlamentul României la audieri, susținând ca sunt de bună credință și că au acționat conform legii și au făcut tot ce se putea să preîntâmpine aceste falimente, dar pur și simplu nu au reușit, pe artizanii tunurilor financiare ale lui City Insurance și Euroins nu îi putea opri nimeni.

Vom demonstra cu date și documente faptul ca întreg consiliul ASF a mințit Parlamentul României

Dar oare chiar așa a fost? Vom demonstra cu date și documente faptul ca întreg consiliul ASF a mințit Parlamentul României și a fost complice cu artizanii tunurilor financiare City Insurance și Euroins.

Reclamațiile înregistrate la ASF arătau cât de sănătoasă este piața de asigurări din România, motiv pentru care Nicu Marcu și ceilalți din consiliul ASF au refuzat să le mai publice. Publicarea acestor informații importante pentru consumatorii de asigurări constituiau urme care trebuiau acoperite de consiliul ASF, pentru a putea susține public pretextul invocat de către ei că nu au știut ce se întâmplă în realitate în piața de asigurări pe care o supravegheau pe foarte multi bani și că tunurile date de către Euroins și City Insurance au fost date peste noapte.

Reclamațiile înregistrate de către ASF, conform rapoartelor publicate de către ASF până în ajunul ridicării licenței de funcționare a lui City Insurance (septembrie 2021) erau următoarele: Anul 2018: 10.549 reclamații la adresa pieței de asigurări; Anul 2019: 25.679 reclamații la adresa pieței de asigurări; Anul 2020: 41.544 reclamații la adresa pieței de asigurări; Anul 2021 (6 luni): 32.179 reclamații la adresa pieței de asigurări. Cel mai probabil, în anul 2021 au fost înregistrate la ASF peste 60.000 de reclamații, dar actualul consiliul al ASF, care își dorește un nou mandat în acesta toamnă la conducerea ASF, a refuzat să le mai publice.

Conform ultimului raport al ASF privind reclamațiile (semestrul I 2021), două companii de asigurări înregistrau aproximativ 93% dintre reclamațiile înregistrate la ASF, după cum urmează: City Insurance înregistra 49,81% din totalul petițiilor înregistrate la ASF la adresa pieței de asigurări; Euroins înregistra 43,91% din totalul petițiilor înregistrate la ASF la adresa pieței de asigurări.

Euroins avea o cotă de piață mai mică decât City Insurance, de unde și ponderea cu 6% mai redusă decât aceasta. Toate celelalte 8 societăți care vindeau polițe RCA la acea vreme înregistrau cumulat 7% din numărul de reclamații, adică sub un procent/companie de asigurări. Sigur, orice om zdravăn la minte și neatins de corupție ar fi observat încă din anul 2018 faptul ca problemele societăților City Insurance și Euroins se agravează semnificativ de la an la an și doar în baza acestor informații alarmante, consiliul ASF ar fi trebuit sa ia măsuri ferme față de aceste companii de asigurări.

Doina Dascălu, salariu și pensie uriașe

De serviciul petiții din ASF este responsabilă pensionara de lux Doina Dascălu, prim-vicepreședinte ASF, fina lui Dan Radu Rușanu, fost șef la ASF, cea care a înregistrat venituri lunare din partea ASF în jur de 69.000 lei net, la care se adaugă o pensie specială de peste 12.000 de lei lună. Astfel, prim-vicepreședintele ASF, Doina Dascălu, încasează lună de lună din partea statului român suma de 81.094 lei, adică, 16.350 de euro. Pentru ce? Ca să ascundă ani de zile numărul de reclamații înregistrate la ASF, și că să țină de șase la tunurile date de către City Insurance și Euroins.