De ce nu vor mai avea de lucru CIRCARII

Nu orice fel de circari, ci tocmai cei care fac acest lucru cu mare artă și anume angajații de la Cirque du Soleil.

Celebrul Cirque du Soleil a solicitat Curții Superioare protecție față de creditori, în conformitate cu legislația canadiană, pentru a-și restructura businessul grav afectat de pandemia de COVID-19. Dacă cererea sa va fi acceptată, compania va solicita protecție în caz de insolvență în SUA. Compania a primit deja o infuzie de capital de 300 de milioane de dolari, pentru a ajuta la repornirea businessului, pentru a ajuta angajații și partenerii afectați și pentru a plăti anumite datorii scadente, inclusiv pentru returnarea biletelor la spectacolele anulate. Cea mai mare parte, 200 de milioane de dolari, provine de la Investissement Québec.

A suspendat de trei luni

Ca parte a restructurării companiei, Cirque du Soleil a anunțat concedierea a 3.480 de angajați aflați în șomaj tehnic din martie, pentru asistența cărora a fost creat deja un fond de 15 milioane de dolari. Cirque du Soleil Entertainment Group a anunțat că decizia a fost luată ca urmare a “blocării la scară largă a activității și a închiderii spectacolelor” din cauza pandemiei. Compania intenționează să-și restructureze datoriile, estimate la aproape 1 miliard de dolari, potrivit CNN. Compania și-a suspendat de trei luni producțiile sale, dintre care șase se derulau în Las Vegas.

O licitație cu preț minim

Pentru restructurare, Cirque du Soleil Entertainment Group a lansat o licitație cu preț minim (stalking horse), la care vor participa acționarii actuali (TPG, Fosun și Caisse de dépôt et placement du Québec) și Investissement Québec (fond de stat pentru stimularea investițiilor străine în Quebec), în încercarea de a atrage fonduri de 420 de milioane de dolari.

Printre succesele Cirque du Soleil la nivel global se numără “O,” “Michael Jackson One” și “The Beatles LOVE”.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole