De ce sunt sindicatele Renault furioase pe Dacia Spring

Sindicatele Renault din Franța critică dur faptul că grupul auto va produce la o uzină din China primul model electric al Dacia. Sindicatele sunt de părere că e de neconceput și argumentează că amprenta de carbon va fi mare.

Dacia Spring are o autonomie promisă de 225 km, viteza maximă este de 125 km/h, iar prețul va porni de la aproximativ 17.000 de euro (înainte de aplicarea subvențiilor).

Sindicatele din Franța ar vrea ca Dacia Spring să fie produsă în Franța unde Renault produce și modelul Zoe, cea mai vândută mașină electrică din Europa.

Frank Daoust, purtător de cuvânt la sindicatul CFDT spune, potrivit Bloomberg, că se opune cu tărie ca Spring să fie fabricată în China și că alegerea acelui loc de producție ”se bate cap în cap” cu sprijinul dat de guvernul de la Paris industriei auto franceze și cu ideea creării de locuri de muncă suplimentare în Franța.

Un alt sindicat, FO, spune că amprenta de carbon va fi dezastruoasă din cauză că mașinile vor fi aduse tocmai din China. Spring va fi produs la uzina Shiyan deținută împreună cu Dongfeng și Nissan.

Cei de la Dacia au explicat de ce Spring se produce în China: piața de acolo este cea mai mare pentru vehiculele electrice, 60% din vânzările mondiale fiind în China, conform hotnews.ro.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Cine este diva care-l strunește pe Sebastian Burduja la Ministerul Energiei

De când a ajuns ministru al Digitalizării și acum al Energiei, deputatul PNL Sebastian Burduja este nedespărțit, atât în țară, cât și în străinătate,...