De ce vrea Donald Trump să fie desfiinţată Constituţia SUA

Fostul preşedinte republican al SUA, Donald Trump, solicită desfiinţarea Constituţiei americane, insistând asupra faptului că ar fi pierdut în urma unei fraude alegerile din 2020 în faţa democratului Joe Biden, relatează agenţia EFE.

Mesajul a fost postat pe reţeaua sa de socializare Truth Social, în urma publicării pe Twitter a unor emailuri interne în care se arată cum a fost blocat înaintea alegerilor prezidenţiale un articol despre afacerile lui Hunter Biden, fiul actualului lider de la Casa Albă.

În mesajul postat pe Truth Social fostul preşedinte scrie că ”Partidul Democrat şi Comitetul Naţional Democrat” s-au folosit de marile platforme de social-media pentru a reuşi o ”fraudă masivă” la alegerile din 2020.

”O fraudă masivă de asemenea tip şi magnitudine permite să se pună capăt tuturor regulilor, normelor şi articolelor, inclusiv a celor din Constituţie”, a spus Trump.

Casa Albă a condamnat poziţia fostului preşedinte republican. ”Nu poţi iubi America doar atunci când câştigi. Constituţia SUA este un document sacrosanct care a garantat timp de peste 200 de ani ca libertatea şi domnia legii să se menţină în marea noastră ţară”, a declarat un purtător de cuvânt al preşedintelui Joe Biden.

Noul proprietar al Twitter, Elon Musk, anunţase anterior pe reţeaua sa de socializare că va publica pe această temă o a doua serie de informaţii, pe care le-a denumit ”Arhivele Twitter”.

Musk a distribuit anterior o serie de mesaje ale jurnalistului Matt Taibbi, în care searată cum platforma a acţionat pentru a limita cât mai mult distribuirea unui articol din New York Post despre afacerile lui Hunter Biden în momentul în care tatăl său era în campanie electorală înaintea alegerilor.

Taibbi a dezvăluit cum angajaţi ai reţelei de socializare, care beneficia de donaţii substanţiale din partea Partidului Democrat, au diminuat distribuirea articolului respectiv. De asemenea, au eliminat linkurile ce trimiteau la acesta inclusiv în mesajele directe, invocând politica societăţii cu privire la materialele piratate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...