Decizie crucială a Guvernului. Ce se întâmplă cu polițele RCA de la Euroins

Publicat: 31 aug. 2023, 12:48, de Florentin Lucaniuc, în LIFESTYLE , ? cititori
Decizie crucială a Guvernului. Ce se întâmplă cu polițele RCA de la Euroins

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că polițele RCA emise de societatea falimentară Euroins au fost prelungite cu trei luni.

„Motivul acestei modificări cred că este legitim. Sunt încă în vigoare 1,8 milioane de polițe RCA emise de Euroins, iar dacă s-ar păstra termenul actual de expirare, 8 septembrie, este evident că ar exista un real pericol de scădere a gradului de cuprindere în asigurarea obligatorie RCA a unui segment uriaș din parcul auto național”, a afirmat premierul Ciolacu.

Tribunalul București a deschis, în luna iunie, procedura falimentului companiei de asigurări Euroins România, confirmând astfel decizia Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) privind retragerea autorizației de funcționare din cauza neîndeplinirii cerințelor de solvabilitate.

Polițele emise de Euroins mai erau valide 90 de zile de la deschiderea falimentului, până în data de 8 septembrie 2023, cu excepția polițelor de garanții care sunt valide până la 7 noiembrie 2023. După aceste termene, polițele încetează de drept.