Demisie de răsunet la COSR

Gașca celor care s-au înscăunat ilegal, dar pe repede înainte, în 2020, la conducerea Comitetului Olimic și Sportiv Român (COSR) a început să se spargă ca urmare a evenimentelor din ultimele săptămâni.

Gașca olimpică se sparge

La ședința de astăzi a Comitetului executiv al COSR s-a înregistrat o mutarea surprinzătoare, dar în același timp așteptată de lumea sportului românesc. Pierzând alegerile pentru șefia Federației Române de Handbal (FRH) în urmă cu două săptămâni, controversatul Alexandru Dedu și-a dat demisia din funcția de vicepreședinte al COSR.

Astfel, gașca din fruntea COSR formată din președintele – comisar șef de poliție Mihai Covaliu, secretarul general-colonelul pensionar MApN George Boroi și vicepreședintele Alexandru Dedu s-a spart. În aceste condiții, noul președinte la FRH, fostul arbitru Constantin Din, va trebui să comunice către COSR cine va fi reprezentatul federației în bordul forului olimpic românesc în locul lui Dedu. Nu trebuie omis faptul că la alegerile din 28 aprilie 2022, Alexandru Dedu a fost susținut puternic și pe față de tandemul Covaliu-Boroi.

Covaliu: „Nu putem construi fără continuitate

De fapt, în deschiderea Adunării Generale de alegeri de la FRH, Mihai Covaliu s-a pronunțat pe față pentru Alexandru Dedu deși mai era încă trei candidați. „Nu putem construi fără continuitate”, a declarat atunci colonelul de poliție Mihai Covaliu.

Totodată, președintele COSR a mai spus: „FRH este puternică din punct de vedere al managementului. Asta o arată cifrele, dar e loc și de mai bine. Avem o datorie foarte importantă, importanța lucrului pe care-l facem. Vreau să-i mulțumesc domnului Dedu, dar și Cristinei Vărzaru pentru cum conduce comisia sportivilor în cadrul COSR”.

Oare va demisiona de la COSR și FRH și pupila lui Dedu?

Rămâne de văzut dacă și pupila lui Dedu, secretarul general al FRH, Cristina Vărzaru, va demisiona sau și ea din funcția de președinte al Comisiei sportivilor de la COSR unde a ajuns ca urmare a susținerii găștii Covaliu-Boroi-Dedu. Mai mult, Cristina Vărzaru a ajuns secretar general prin colaborare al FRH tot ca urmare a susținerii venite de la protejatul său Alexandru Dedu. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

India va depăși China la numărul de locuitori, în acest an

India ar putea fi țara cea mai populată din lume până la mijlocul acestui an, depășind China cu aproape trei milioane de locuitori, potrivit...