Deși mort de zece ani, trebuie să plătească facturile la gaze

„Il Giorno” prezintă o poveste care, dacă n-ar fi din Italia, ar putea să fie de la noi. Căci, suntem renumiți la astfel de chestiuni precum cea pe care o relatez mai jos. Un bărbat din Milano a murit în 2012, la vârsta de 84 de ani. Până aici, nimic ieșit din comun.

Toți oamenii mor. Casa în care a locuit, proprietate a unei instituții publice, a reintrat în posesia acesteia și, la scurt timp, au venit în casă alți chiriași. Nici fiica, nici nepoata bărbatului nu s-au dus să locuiască acolo. Și nici n-a fost nicio problemă până în 2020.

Însă, de atunci, urmașele bărbatului decedat au început să primească facturi și notificări pentru locuința demult închiriată de societate altor chiriași, de la furnizorul de gaze. Fiica și nepoata au anunțat că e o greșeală, că omul care locuise acolo e mort, că furnizorul de gaze trebuie să-și reînnoiască actele și baza de date.

Cum facturile au continuat să vină, au dus și au arătat certificatul de deces al omului pe numele căruia tot veneau facturile, ca și faptul că acolo locuiește de opt ani altcineva. Nimic! Nimic nu s-a înțeles și nimic nu s-a schimbat. Astfel că fiica și nepoata nu mai au altă cale de convingere decât să dea în judecată firma furnizoare de gaze pentru hărțuire și deranj.

Poate atunci și așa, pricepe că un mort e un mort, nu consumă gaze, nu le folosește, nu face nimic cu ele, nu trebuie, deci, să plătească nicio factură. Dar, și așa nepoata continuă să primească telefoane de la furnizorul de gaze ca să plătească facturile, că locuința va fi, altfel, deconectată de la gaze. Și nu e o glumă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole