Dezvoltatorul român de jocuri video Amber se extinde în Ucraina

Publicat: 04 feb. 2022, 19:00, de Puterea.ro, în Business , ? cititori
Dezvoltatorul român de jocuri video Amber se extinde în Ucraina
Sursa foto: Pixabay.com

Dezvoltatorul român de jocuri video Amber deschide în Kiev, Ucraina, al şaptelea său studio de creaţie, unde ar urma să angajeze peste 60 de specialişti până la sfârşitul anului 2022.

„Amber vrea să devină partenerul de dezvoltare preferat pentru industria jocurilor, oferind servicii creative premium prin intermediul birourilor sale internaţionale. O plajă extinsă de talente într-o comunitate de gaming înfloritoare şi o legătură culturală puternică cu celelalte birouri din Europa de Est au făcut ca Amber să-şi extindă operaţiunile în Ucraina, creând noi oportunităţi de creştere. Prezenţa noastră pe piaţa ucraineană nu numai că întăreşte puterea noastră creativă, ci transmite şi un mesaj clar de sprijin al companiei pentru echipa din Kiev şi pentru ecosistemul mai larg de dezvoltare a jocurilor din ţară”, a declarat Jaime Gine, directorul general al Amber, într-un comunicat al companiei.

Amber va angaja 60 de specialiști în jocuri, la Kiev

Noul studio va fi condus de Matthew Manolovits din funcţia de director general al Amber Ucraina, cu o experienţă de 17 ani în domeniu. Manolovits a ocupat cel mai recent funcţia de Studio Production Manager în cadrul Ubisoft Odessa.

Potrivit companiei, pentru afacerea din Ucraina, până la finele acestui an vor fi angajaţi peste 60 de specialişti.

„Studioul caută să atragă profesionişti care doresc să lucreze într-o companie internaţională cu care să pună bazele unei echipe pasionate de dezvoltarea jocurilor AAA şi de PC în general. În 2022, poziţiile vor fi disponibile mai ales pentru specialiştii care activează în Kiev, Odesa si Lviv. Relocarea la Kiev nu este o cerinţă”, precizează reprezentanţii Amber.

Amber are sedii la de la Botoșani la Los Angeles

Înfiinţată în anul 2013 în Bucureşti, Amber este o agenţie creativă, cu birouri deschise în: Botoşani, San Francisco, Los Angeles, Guadalajara şi Montreal. În prezent, pentru companie lucrează peste 900 de specialişti.

Printre cele mai cunoscute companii de gaming cu care Amber a lucrat sau încă lucrează se află: Disney, Paradox Interactive, Rovio, NBC Universal, Kixeye, Raw Fury şi That Game Company.

Amber a dezvoltat jocuri, precum: Tetris Beat, PositronX, Rumble Heroes, Link Twin şi Cinderella Free Fall şi a contribuit la dezvoltarea unor titluri de success precum Sky: Children of Light, Gorogoa.

În primele şase luni ale anului 2021, dezvoltatorul de jocuri video a înregistrat o cifră de afaceri de 50 de milioane de lei (11,5 milioane de dolari), în creştere cu 45% faţă de aceeaşi perioadă din 2020. Pentru întregul an 2021, Amber estimează o cifră de afaceri de 130 de milioane de lei (30 de milioane de dolari), mai mare cu 51% de la an la an.