Diagnosticarea și tratarea depresiei cu jocuri video

Cercetătorii britanici au conceput jocuri video folosind tehnologia Al pentru a diagnostica, monitoriza și trata depresia.

Software-ul analizează vocea pacientului, privirea și expresiile faciale din timpul unor comportamente, viteza de reacție, memoria și ratele de eroare, transmite Sky news.  

Dr. Emilia Molimpakis este neurolog cu un doctorat în neurolingvistică de la UCL Londra. Ea este, de asemenea, co-fondatoare a platformei de tehnologie a sănătății Thymia.

La Thymia folosim jocuri video bazate pe neuropsihologie, alături de analize ale micro-expresiilor faciale și ale vorbirii pentru a evalua și monitoriza rapid, precis și obiectiv sănătatea mintală, începând cu depresia. Experiența mea este predominant în cercetare și am un doctorat și post-doctorat în neuroștiință cognitivă și lingvistică de la University College , spune dr. Emilia Molimpakis.

Programul presupune jocuri simple, video, în timpul cărora, pacienții sunt monitorizați și li se măsoară reacțiile și semnele depresive. Apoi, datele colectate în timpul jocurilor sunt analizate pentru stabilirea rapidă a unui diagnostic.

Dr Emilia Molimpakis a declarat pentru Sky News: „În acest moment, sistemul existent este deficitar în multe privințe, medicii de familie nu au timp, sistemele existente pe care le au sunt chestionare subiective care sunt incredibil de părtinitoare și nu există urmărire pacienților după întâlnirea cu eii”. Or, așa cum susține dr. Molimpakis, Thymia este primul sistem care asigură obiectivitate, folosind mai multe tipuri de date pentru a crea un mode de depresie cu adevărat precis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...