Diagnosticarea și tratarea depresiei cu jocuri video

Cercetătorii britanici au conceput jocuri video folosind tehnologia Al pentru a diagnostica, monitoriza și trata depresia.

Software-ul analizează vocea pacientului, privirea și expresiile faciale din timpul unor comportamente, viteza de reacție, memoria și ratele de eroare, transmite Sky news.  

Dr. Emilia Molimpakis este neurolog cu un doctorat în neurolingvistică de la UCL Londra. Ea este, de asemenea, co-fondatoare a platformei de tehnologie a sănătății Thymia.

La Thymia folosim jocuri video bazate pe neuropsihologie, alături de analize ale micro-expresiilor faciale și ale vorbirii pentru a evalua și monitoriza rapid, precis și obiectiv sănătatea mintală, începând cu depresia. Experiența mea este predominant în cercetare și am un doctorat și post-doctorat în neuroștiință cognitivă și lingvistică de la University College , spune dr. Emilia Molimpakis.

Programul presupune jocuri simple, video, în timpul cărora, pacienții sunt monitorizați și li se măsoară reacțiile și semnele depresive. Apoi, datele colectate în timpul jocurilor sunt analizate pentru stabilirea rapidă a unui diagnostic.

Dr Emilia Molimpakis a declarat pentru Sky News: „În acest moment, sistemul existent este deficitar în multe privințe, medicii de familie nu au timp, sistemele existente pe care le au sunt chestionare subiective care sunt incredibil de părtinitoare și nu există urmărire pacienților după întâlnirea cu eii”. Or, așa cum susține dr. Molimpakis, Thymia este primul sistem care asigură obiectivitate, folosind mai multe tipuri de date pentru a crea un mode de depresie cu adevărat precis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Corupție și afaceri de tip cartel la ANSVSA. Păle ar fi...

Ies la iveală cazuri grave de corupție din rândurile doctorilor veterinari. Dănuț Păle, Subsecretarul de Stat din ANSVSA, ar fi cerut scoaterea de pe...

Caracatița uriașă a intereselor baronului PSD Horia Teodorescu îngroapă Tulcea în gunoaie

Un document exploziv ajuns la mai multe instituții de forță ale statului scoate în evidență uriașa caracatiță a intereselor țesută de baronul PSD de...