Digitalizarea în sistemul bancar a salvat vieți, a contribuit la implementarea măsurilor de distanțare socială, spun experții

Președintele de onoare al Asociației Române a Băncilor și președinte CA Libra Internet Bank, Radu Ghețea, spune că digitalizarea în sistemul bancar a salvat vieți și a contribuit la implementarea măsurilor de distanțare socială impuse prin ordonanțe militare.

“Introducerea tehnologiei noi, practic acoperirea produselor şi serviciilor noastre cu cât mai multe produse şi servicii electronice, şi, respectiv, creşterea digitalizării a făcut ca la acest moment de criză pandemică să fie salvate vieţi şi locuri de muncă… Digitalizarea în sistemul bancar a salvat vieţi, a contribuit la implementarea măsurilor de distanţare socială impuse prin ordonanţele militare”, a spus Radu Gheţea, la conferinţa “Serviciile financiar-bancare digitale & Cybersecurity”, citat de Agerpres.

Acesta a precizat că prin intermediul serviciilor de tip mobile banking clienții nu au mai fost nevoiți să vină la bancă și, astfel, banca a contribuit la punerea în aplicare a distanțării sociale. De asemenea, angajații au putut lucra de acasă și astfel s-au limitat infecțiile cu coronavirus.

Radu Gheţea a afirmat că toate băncile erau preocupate de digitalizare înainte de criza sanitară, dar pandemia a accelerat acest proces. Ghețea este de părere că această perioadă a arătat că resursa umană, care este parte a planurilor de continuitate a afacerii, trebuie să fie analizată mult mai atent şi din mai multe unghiuri.

Totodată, Radu Gheţea a susţinut că în sistemul bancar românesc post-covid prezenţa la bancă se va reduce sau va dispărea.

“Practic, întrevăd că într-un viitor nu foarte îndepărtat va fi o regulă ca persoanele fizice să nu ştie neapărat nici unde e banca, adică pe ce stradă sau unde are locaţii, pentru că nu va trebui să vină nici pentru deschidere de cont, nici pentru operaţiuni de plăţi, nici pentru acordarea de credite şi iată am enumerat trei dintre facilităţile pe care numai banca noastră le oferă clienţilor persoane fizice”, a spus Radu Gheţea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...