Din ce în ce mai multe fete practică fotbalul feminin

Fotbalul a devenit din ce în ce mai atractiv și pentru fetele din România. Dacă până acum câțiva ani nici nu știam că o femeie poate să joace și ea fotbal, în prezent, sunt legitimate, oficial, peste 66.000 de fotbaliste, potrivit datelor Federației Române de Fotbal (FRF).

„Fotbalul feminin este un sport aflat într-o continuă dezvoltare. Acesta este astăzi sportul cel mai practicat în România în rândul fetelor, cu peste 66.000 de jucătoare înregistrate oficial”, a declarat Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal (FRF).

Reprezentativa de fotbal feminin a României este, în acest moment, pe locul trei în Grupa G din preliminariile Cupei Mondiale, din care mai fac parte Elveția, Italia, Republica Moldova, Lituania și Croația. Ocupantele locului doi vor juca meciuri de baraj, după încheierea fazei grupelor de calificare, pe 6 septembrie 2022. La începutul anului 2021, fostul internațional român Cristian Dulca a fost numit selecționerul reprezentativei de fotbal feminin a României, unde este secondat de Irina Giurgiu, prima femeie antrenor din România care a obținut licența Pro.

Sponsor nou la Echipa Națională de Fotbal Feminin

Fortuna, unul dintre cei mai importanți operatori de pe piața de pariuri sportive din Estul Europei, a devenit sponsorul oficial al reprezentativei feminine pe durata campaniei de calificare la Campionatul Mondial de Fotbal Feminin 2023. Contractul semnat cu Federația Română de Fotbal prevede susținerea Echipei Naționale de Fotbal Feminin până la finalul anului 2022, cu opțiune de prelungire.

 „Acest parteneriat confirmă încrederea mediului de business în viziunea Federației și a membrilor săi transpusă în Strategia pentru dezvoltarea fotbalului feminin românesc 2021-2026. Prin acest  parteneriat semnat astăzi cu Fortuna, reușim să  continuăm  investițiile în fotbalul feminin și implicit să încurajăm pasiunea fiecărei fete care își dorește să joace fotbal în România”, a punctat Răzvan Burleanu.

Pentru a atrage un număr mai mare de suporteri în jurul fotbalului feminin, Fortuna va lansa o campanie media prin care promovează respectul pentru performanțele feminine în diverse domenii. Campania este centrată în jurul unui clip realizat în colaborare cu promotori importanți ai drepturilor femeilor.

 „Echipa națională de fotbal feminin este formată în acest moment din jucătoare foarte talentate, care dovedesc multă pasiune în joc. Este o onoare să le putem fi alături prin acest parteneriat, plus o serie de acțiuni menite să faciliteze performanța și să atragă sprijin din partea unui număr din ce în ce mai mare de fani. Credem cu tărie cu sportul are un rol social foarte important și contribuie la promovarea unor valori și trăsături de caracter esențiale. Fortuna rămâne un fan al performanței, dedicării și fair-play-ului. Astfel, vom continua să susținem și să promovăm alături de FRF un fotbal curat, prin proiecte dedicate”, a declarat Alexandru Țarog, Head of Marketing la Fortuna Entertainment Group.

Fortuna este partener FRF încă din martie 2017, fiind, de asemenea, sponsor al Echipei Naționale Masculine, selecționatei U21, Echipei Naționale de Futsal și Cupa României.

Dezvoltarea fotbalului feminin, obiectiv strategic până în 2026

„Susținerea dezvoltării fotbalului feminin este unul dintre obiectivele strategice promovate de Federația Română de Fotbal încă din 2014, fiind parte din Planul Strategic 2015-2020. Dezvoltarea acestui sport este continuată azi prin Strategia pentru dezvoltarea fotbalului feminin românesc 2021-2026, un document care detaliază viziunea Federației în acest domeniu, cu cinci obiective clare: creșterea participării, îmbunătățirea competițiilor, formare și reformare continuă, creșterea vizibilității și valorii comerciale și fixarea și consolidarea reputației”, a conchis Burleanu.

Citește și Femeile care PARIAZĂ pe fotbal

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...