Din toamnă, un nou rapel contra-Covid și vaccinul antigripal!

În Franța, autoritatea pentru sănătate (HAS) recomandă, din toamnă, un nou rapel al vaccinului anti-Covid persoanelor cu risc major de a face forme grave de boală: în special cele cu vârste peste 65 de ani și cele imunodeprimate.

Potrivit HAS, circulația virusului este mai redusă, datorită unei imunități durabile și suficiente care a permis scăderea formelor grave și a deceselor. Dar trebuie reținut că virusul este în continuare activ.

Din motive de mobilizare și de logistică, HAS sugerează că va cupla noua campanie de vaccinare contra Covid-19 cu cea împotriva gripei.

Pentru a defini recomandările în privința vaccinării, HAS a ținut seama de cele trei scenarii descrise de Organizația Mondială a Sănătății privind circulația SARS-Cov-2 în Franța, în următoarele luni, de la cel mai optimis la cel mai pesimist.

Chiar dacă datele actuale par să arate că epidemia se stabilizează în Franța, este foarte probabil ca totuși circulația virusului să se intensifice periodic, susține HAS.

În scenariul considerat cel mai probabil, incidența și numărul cazurilor grave sunt separate, ceea ce ar declanșa valuri epidemice din ce în ce mai puțin grave.

Dar ”vârfurile” de transmitere periodice ar putea să apară din cauza creșterii proporției persoanelor cărora le-a scăzut imunitatea. Tocmai de aceea este necesară administrarea periodică a unei doze de rapel persoanelor vulnerabile, explică HAS.

De asemenea, HAS nu exclude scenariul pesimist. Este deci necesar să fim pregătiți pentru a anticipa scenariul pesimist, situație în care o campanie de vaccinare pe scară mare ar trebui organizată în cel mai scurt timp, avertizează HAS.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

După ce a „încasat” 13 ani de închisoare, celebrul Mihail Boldea...

Mihail Boldea a redevenit avocat. Vă aduceți aminte, desigur, de Mihail Boldea, fostul deputat PDL urmărit internațional după ce a fugit din țară, pe...