Directorul de la Drumuri și Poduri Bârlad, trimis în judecată de DNA. Șpaga era ținută în frigider

Publicat: 28 feb. 2024, 16:43, de Mariana Olteanu, în ACTUALITATE , ? cititori
Directorul de la Drumuri și Poduri Bârlad, trimis în judecată de DNA. Șpaga era ținută în frigider

Directorul unei societăți de stat de drumuri și poduri din Bârlad a intrat în atenția DNA după ce ar fi primit 100.000 de lei de la un om de afaceri. Banii primiți de la omul de afaceri ar fi fost ținuți în frigider.

Este vorba, mai exact, de Buzamăt Daniel, director al Societății pentru Lucrări de Drumuri și Poduri Bârlad, care a fost trimis în judecată de DNA după ce ar fi comis infracțiunile de luare de mită și abuz în serviciu. Vizat de același dosar este și un administrator al unei firme private, acuzat de dare de mită și instigare la abuz în serviciu. De asemenea, compania privată a fost trimisă în judecată pentru comiterea infracțiunii de instigare la abuz în serviciu.

Totul ar fi avut loc în anul 2022, când inculpatul Buzamăt Daniel, în mod indirect și direct, ar fi pretins și primit, printr-un intermediar (martor în cauză), de la omul de afaceri cercetat în cauză, suma totală de 100.000 lei, în două tranșe a câte 50.000 lei, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu.

Banii obținuți ar fi fost depozitați într-unul din frigiderele aflate în biroul directorului. În schimbul sumei de bani, Buzamăt Daniel, director al Societății pentru Lucrări de Drumuri și Poduri Bârlad, ar fi încheiat două contracte de prestări servicii, ce vizau asfaltarea unei suprafețe de 1.600 mp de teren, ce aparținea firmei private. 

„În realitate, cu ‘permisiunea’ inculpatului Buzamăt Daniel, ar fi fost asfaltată o suprafață de teren de 4.725 mp fiind folosită în plus o cantitate de 236 tone asfalt, față de cea menționată în documentele contabile ale celor două societăți”, arată procurorii.

Societatea de stat ar fi fost prejudiciată cu suma de 280.794 lei, reprezentând contravaloarea serviciilor prestate în legătură cu cele 236 tone asfalt, livrate în plus și neachitate.

Societatea s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma menționată mai sus. În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii asupra mai multor bunuri ce aparțin celor trei inculpați.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Vaslui, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.