Directorul OMS: Dozele de supra-rapel „nu sunt un lux”

Dozele de supra-rapel ale vaccinurilor anti-COVID-19 reprezintă o modalitate folosită pentru a ţine în siguranţă cele mai vulnerabile categorii de populaţie. Prin urmare, acestea „nu sunt un lux”, a declarat luni directorul Biroului regional pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Reprezentanţii OMS au anunţat în prima parte a lunii august că datele medicale actuale nu indică nevoia administrării unor doze de supra-rapel şi că imunizarea suplimentară a unor persoane care sunt deja vaccinate cu schemă completă va mări şi mai mult diferenţele privind accesul la vaccinare dintre ţările bogate şi cele sărace.

A treia doză de vaccin nu este un supra-rapel de lux care este luat de la cineva care aşteaptă încă prima doză. În principal, supra-rapelul reprezintă o modalitate pentru a ţine în siguranţă cele mai vulnerabile categorii de populaţie”, a declarat Hans Kluge, directorul OMS Europa, potrivit Reuters.

Trebuie să fim puţin atenţi cu dozele de supra-rapel, pentru că deocamdată nu există dovezi suficiente”, a adăugat el.

El a îndemnat ţările europene care dispun de surplusuri de vaccinuri să le împartă cu alte state, în special cu cele din Europa de Est şi din Africa.

Creşterea ratelor de transmitere a noului coronavirus raportate în întreaga Europă în ultimele două săptămâni şi nivelurile scăzute ale ratei de vaccinare din unele ţări europene sunt „profund îngrijorătoare”, a declarat Hans Kluge. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole