Directorul Regional al DRDP Cluj, Eugen Cecan, a fost suspendat din funcție

După o lungă serie de năzdrăvănii, care mai de care mai penale, directorului DRDP Cluj i-a venit sorocul. Consiliul de Administrație al CNAIR a luat decizia suspendării lui Eugen Cecan din funcția de Director Regional al DRDP Cluj, în urma trimiterii sale în judecată pentru delapidare chiar în dauna regionalei pe care o conducea (vezi facsimil).

Pentru cei mai puțin familiarizați cu palmaresul infracțional al recent suspendatului director regional, facem o trecere în revistă a faptelor pentru care a fost trimis în judecată.

Prima atestare documentată a activităților glorioase de delapidare comise de Eugen Cecan datează din septembrie 2014, când procurorii DNA Cluj, care au început urmărirea penală după ce au sesizat că directorul DRDP Cluj folosește în mod repetat angajații și utilajele regionalei, în vederea prestării de activități și realizării de lucrări în favoarea și folosul unor societăți comerciale deținute de fiul acestuia, Cecan Paul Bogdan.

Firma în cauză deținea în concesiune peste 300 de hectare de pășune comunală, proprietate privată a comunei Vultureni din județul Cluj, situată în extravilanul localităților Vultureni, Șoimeni și Făureni. Contractul încheiat între firmă și Comuna Vultureni prevedea că terenurile date în concesiune trebuie întreținute corespunzător, altfel contractul încetează.

Începând cu anul 2013, Cecan Paul Bogdan solicită subvenții de la Stat. Ca să le poată obține, terenurile trebuiau să îndeplinească anumite condiții, printre care și aceea de a fi curățate.
Iar aici intervine directorul Eugen Cecan, care a cazat angajații DRDP, deveniți în timpul programului de lucru angajați privați, la un han din apropierea fermei și pe care îi transporta la fermă și înapoi cu mașinile regionalei.

La fermă oamenii lucrau tot cu utilajele DRDP Cluj: motocoase, buldoexcavator, unimog, dar și cu drujbe și pompe proprietate personală.

Din declarațiile martorilor rezultă o parte din activitățile pe care le desfășurau la fermă ”…am dus de mâncare la animalele din fermă”, ”am încărcat zer pentru animale”, ”am mers după lapte praf la Napolact”, ”am cărat niște boxpaleți”, ”am curățat terenul”, ”mâine mă duc acolo să strâng frunzele”, ”încă nu am terminat lucrarea aici, acuma ne apucăm de săpat heleșteul, „am scos până acuma toate cioatele, le-am cărat afară”, ”mâine trebuie să mergem iarăși acolo.. după mălai”, ”încarc niște porumb.. îs dincolo de Turda.. trebuie să mă duc la kilometru.”

Personalul regionalei, folosit în interes privat, primea doar salariul de la DRDP Cluj și nimic altceva, după cum se plânge unul din martori ”…să zică ține 50 lei să ai să-ți iei de mâncare, să-ți iei un suc..no,păi ce p..mă doar nu îs cosaș în p..mea..de azi dimineață de 6 de la cât m-am sculat…și ieri la 8 și ceva am ajuns acasă”.

În ianuarie 2018, DNA a încadrat faptele directorului regional al DRDP Cluj la delapidare în formă continuată, iar în iunie 2019 a dispus trimiterea acestuia în judecată cu dosarul penal nr. 15613/211/2019.

Însă, în ciuda acestei situații, Eugen Cecan a rămas în continuare pe funcție. Iar din această ipostază a tot încercat să facă niște lucruri cel puțin stranii. De exemplu, în data de 22 februarie 2021 a încercat să o angajeze, pe post de secretară, pe doamna Coste Ioana Daniela, nimeni alta decât soția unuia din martorii care îl incriminează pe directorul regional, Eugen Cecan.

Adică a domnului Coste Cosmin, care mărturisea în fața procurorilor inclusiv că a completat foaia de parcurs pentru autovehiculul CJ 16 VJO, proprietatea DRDP Cluj, cu care domnul director Eugen Cecan s-a deplasat în scopuri personale, în data de 27.11.2015.

Matrapazlâcul a ieșit la iveală și în urma scandalului din presă, Domnul Eugen Cecan a anulat concursul și a renunțat la angajare. Însă acțiunile greu de explicat ale domnului Cecan nu s-au limitat doar la tentative de angajare. De exemplu, același inconfundabil director regional, a majorat salariile unor angajați și a renunțat la cercetarea disciplinară împotriva altora. Normal că toate aceste persoane, ca din întâmplare, aveau legătură cu dosarul penal al preamărinimosului director regional, Eugen Cecan.

Până la pronunțarea unei soluții definitive, nu ne rămâne de făcut decât să urmărim evoluția procesului dar și posibilele încercări ale creativului director regional suspendat al DRDP Cluj, Eugen Cecan.

Decizie Cecan

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole