Directorul Sălii Polivalente București, trimis în judecată de DNA

Directorul Complexului Sportiv Național (CSN) „Sala Polivalentă” București a fost trimis în judecată de procurorii DNA, după ce ar fi încasat ilegal salarii de la primărie.

De același dosar este vizat și primarul comunei Bălușeni, căruia i se aduc acuzații de săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu și fals intelectual, ambele în formă continuată, în timp ce Buhăianu-Obuf Cătălin-Ovidiu, director al Complexului Sportiv National (CSN) „Sala Polivalentă” București este acuzat de săvârșirea infracțiunilor de complicitate la abuz în serviciu și fals material în înscrisuri oficiale.

„Cei doi inculpați ar fi semnat diverse documente (foile colective de prezență a angajaților instituției, condica de prezență deținută la nivelul instituției) prin care s-ar fi atestat, în mod nereal, prezența inculpatului Buhăianu-Obuf Cătălin-Ovidiu la locul de muncă, deținut în cadrul primăriei comunei Bălușeni, județul Botoșani. Demersurile de mai sus ar fi avut ca urmare obținerea de către inculpatul Buhăianu-Obuf Cătălin-Ovidiu a unor foloase patrimoniale necuvenite, constând în plata drepturilor salariale, în cuantum de 56.508 lei”, se arată în comunicat emis de DNA.

Director la Sala Polivalentă din București și, în același timp, administrator de comună în Botoșani

În perioada noiembrie 2020 – martie 2021, inculpatul Doroftei Gheorghe-Claudiu ar fi aprobat plata drepturilor salariale care i se cuveneau inculpatului Buhăianu-Obuf Cătălin-Ovidiu, angajat la acea vreme în cadrul primăriei în funcția de administrator public, deși cunoștea faptul că acesta din urmă nu s-ar fi prezentat la serviciu decât ocazional și nu ar fi prestat activitățile la care era obligat prin contractul de management și prin fișa postului.

Până ca procurorii să intre pe fir, publicația Puterea scotea la iveală modul miraculos prin care, Buhăianu-Obuf Cătălin-Ovidiu reușea să câștige mai mulți bani în același timp din sinecuri publice.

Pentru funcția de director al CSN „Sala Polivalentă” București, acesta era reenumerat cu suma de 4.000 de lei. După alegerile din 27 septembrie 2020, Buhăianu-Obuf Cătălin-Ovidiu a ocupat funcția de administrator public.

Citește mai mult: Director la Sala Polivalentă din București și, în același timp, administrator de comună în Botoșani

Însă, acestea nu sunt singurele nereguli pe care le-a scos la iveală publicația Puterea. Într-un alt articol, redacția noastră scotea la lumină raportul de anul trecut al Camerei de Conturi București.

Raportul evidenția o mulțime de nereguli ale Complexului Sportiv Național ”Sala Polivalentă” din București. Însă, acestea au fost ignorate de conducerea Ministerului Sportului condus încă de udemeristul Carol Novak.

Citește mai mult: EXCLUSIV. Jaf incredibil descoperit de Curtea de Conturi a României la Sala Polivalentă din București

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Unde vă adresați dacă nu ați primit cardul pentru tichetele sociale...

Deși îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru a obține tichetele sociale de 250 lei, sunt în continuare mulți români care susțin că nu au intrat...

EXCLUSIV: Baza de date a OMS dezvăluie dezastrul. Aproape 5.000.000 de...

Deşi autorităţile de la Bucureşti, şi nu numai, tac în privinţa existenţei unei multitudini de reacţii adverse generate de vaccinurile COVID -19, datele statistice...