Directorul Spitalului Județean Sibiu: Dacă extindem ATI-COVID, riscăm să fim Constanța 2!

Noul director al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) din Sibiu, Daniel Chelcea, a declarat luni, potrivit Agerpres, că în momentul de faţă, dacă ar extinde capacitatea Secţiei de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) pentru pacienţii cu COVID-19, ar risca să aibă loc un incendiu ca la Constanţa, din cauză că toate instalaţiile nu au fost proiectate în aceste clădiri vechi pentru a face faţă unui consum foarte mare de curent electric.

Categoric sunt îngrijorat de valul 4. Din păcate, există riscul să ajungem în situaţia ca să redevenim în totalitate „roşu”. Nu pot să o exclud, sper să nu se întâmple sau să se întâmple cât mai târziu, dar asta depinde de ce vom avea ca şi evoluţie”, avertizează Daniel Chelcea.

Întrebat dacă nu mai poate mări numărul de paturi ATI pentru bolnavii cu COVID-19 în SCJU Sibiu, Daniel Chelcea, a răspuns „ba da, hai să extindem ATI-ul şi să fim Constanţa doi!„.

Lucrăm cu o infrastructură care este aşa cum e. Un pat de ATI consumă aproape doi kilowaţi. Sunt convins că instalaţiile nu sunt gândite pentru aşa ceva, pentru consumurile acestea”, a mai spus directorul SCJU Sibiu.

La SCJU Sibiu sunt cele mai multe paturi ATI din judeţ pentru pacienţii COVID-19: 18 paturi în secţia ATI şi alte 10 paturi de Terapie Intesivă Intermediară în Secţia Clinică de Boli Infecţioase.

Chelcea este al şaselea director al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu de la începutul pandemiei, ultimii doi fiind numiţi de Consiliul Judeţean ca manageri interimari.

În incendiul devastator de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, au decedat 7 persoane, din cele 10 internate la ATI.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole