Discursul de Crăciun al Reginei Elisabeta a II-a a fost un mesaj de încurajare pentru toată lumea în aceste timpuri dificile

Publicat: 25 dec. 2020, 18:30, de Ziarul Puterea, în Internațional , ? cititori
Discursul de Crăciun al Reginei Elisabeta a II-a a fost un mesaj de încurajare pentru toată lumea în aceste timpuri dificile

Anul acesta, Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii s-a folosit de tradiţionalul ei discurs de Crăciun, pentru ai încuraja pe cei grav afectaţi de pandemia de COVID-19, şi pentru a le transmite un mesaj de speranţă, un sentiment pe care suverana britanică îl consideră „prezent chiar şi în nopţile cele mai întunecate”.

„Pentru mulţi oameni, acest an este marcat de tristeţe: unii plâng pierderea unei fiinţe dragi, a unor prieteni, iar familia le lipseşte altora, în timp ce şi-ar dori de Crăciun doar o simplă îmbrăţişare sau o strângere de mâini”, a transmis regina Marii Britanii, în vârstă de 94 de ani.

„Dacă vă număraţi printre ei, să ştiţi că nu sunteţi singuri. Vă asigur că sunteţi prezenţi în gândurile mele şi în rugăciunile mele”, a adăugat suverana britanică.

Anul acesta Crăciunul este deosebit inclusiv pentru familia regală britanică. Regina a renunțat la tradiționala sărbătoare de la castelul Sandringham din comitatul Norfolk, și a decis să se izoleze alături de soțul său, prințul Philip la Castelul Windsor.

Este prima dată în peste 30 de ani, când suverana britanică nu își petrece Crăciunul alături de copiii, nepoții și strănepoții săi.

„Nu putem să sărbătorim naşterea lui Iisus ca de obicei (…), dar viaţa trebuie să continue”, a mai spus regina în discursul său.