Doliu în sportul românesc. Un antrenor a murit în timpul unui meci

Publicat: 04 apr. 2023, 21:36, de Vlad Ciotoran, în SPORT , ? cititori
Doliu în sportul românesc. Un antrenor a murit în timpul unui meci

Antrenorul sârb al echipei de juniori Phoenix Galaţi, Dalibor Destanovic, a murit, marţi, după ce a suferit un infarct în timpul meciului susţinut cu LPS Focşani. Tehnicianul avea 47 de ani.

Ambulanţa l-a transportat la Spitalul Judeţean Focşani, însă manevrele de resuscitare au fost inutile. Dalibor Destanovic profesa la Phoenix Galaţi de 7 ani, fiind coordonator al echipelor de juniori.

”Suntem şocaţi şi împietriţi de durere, nedumeriţi şi revoltaţi din cauza veştii care a căzut ca un trăznet: coach Dixon nu mai este printre noi! Gândurile noastre se îndreaptă spre familia greu încercată, ca de altfel toată familia baschetului gălăţean! Vei rămâne veşnic în inimile noastre, maestre!”, este mesajul clubului Phoenix Galaţi.

”Veste extrem de tristă venită de la Focşani, locul de desfăşurare a Turneului final B al Campionatului Naţional U16 masculin: inima antrenorului echipei Phoenix Galaţi, Dalibor Destanovic, a încetat să mai bată în primul sfert al meciului pe care echipa moldavă o disputa cu Ştiinţa Bucureşti. Pe această cale, Federaţia Română de Baschet îşi exprimă nemăsurata tristeţe pentru dispariţia antrenorului sârb care activa din 2016 în baschetul românesc şi transmite sincere condoleanţe familiei şi celor apropiaţi de cel supranumit Dixon”, a transmis şi Federația Română de Baschet, într-un mesaj.

IPJ Vrancea a precizat, într-un comunicat, că s-a deschis dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

 “Bărbatul a fost preluat în stare de  inconştienţă şi transportat la U.P.U. din cadrul Spitalului Judeţean Focşani, ulterior fiind constatat decesul acestuia.

Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, urmând a fi stabilite cu exactitate împrejurările în care a intervenit decesul”, se arată în comunicatul Poliţiei Vrancea.