Dosar de evaziune fiscală de aproape jumătate de milion de lei. Un bărbat de 72 de ani este cercetat sub control judiciar

Un bărbat de 72 de ani este cercetat sub control judiciar de poliţiştii din Bucureşti, într-un dosar de evaziune fiscală. Prejudiciul este estimat la 450.000 de lei.

În dosar este vizată o firmă suspectată că a introdus în contabilitate, timp de patru ani, achiziţii fictive.

„Din datele şi probele administrate în cauză de către poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Poliţia Sectorului 1, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, a rezultat presupunerea rezonabilă că în perioada 2016-2020, o societate comercială s-ar fi sustras de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale prin evidenţierea contabilă şi declararea de achiziţii fictive de la 60 de societăţi de tip fantomă, în sumă totală de 2.000.000 lei”, arată, joi, Poliţia Capitalei, într-un comunicat de presă.

În urma anchetei, s-a stabilit că prejudiciul produs bugetului general consolidat al statului este de aproximativ 450.000 de lei.

Miercuri, au fost puse în executare cinci mandate de percheziţie domiciliară în Capitală şi în judeţul Ilfov, două persoane fiind duse la audieri.

Ulterior, un bărbat de 72 de ani a fost pus sub control judiciar, iar în vederea recuperării prejudiciului au fost instituite măsuri asigurătorii asupra unui bun imobil.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Poliţia Sectorului 1, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pentru evaziune fiscală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Corupție și afaceri de tip cartel la ANSVSA. Păle ar fi...

Ies la iveală cazuri grave de corupție din rândurile doctorilor veterinari. Dănuț Păle, Subsecretarul de Stat din ANSVSA, ar fi cerut scoaterea de pe...

Tânăr de 33 de ani, dispărut subit de patru zile din...

Familia tânărului a apelat la Poliție, dar până acum pe site-ul IGPR numele acestuia nu figurează la persoane dispărute. Cotidianul Puterea a fost contactat astãzi...