Dosarul penal al vizitei lui Liviu Dragnea în SUA, returnat la DNA. Audierile FBI, excluse

Dosarul penal care vizează vizita lui Liviu Dragnea în Statele Unite, în contextul învestirii președintelui Donald Trump, a fost returnat la DNA. Judecătorul de cameră preliminară a cerut procurorilor să refacă anumite vicii de procedură. Decizia nu este finală și poate fi atacată de procurori. Judecătorul a exclus audierile făcute de FBI în dosarul DNA “Dragnea – vizită la Trump, scrie Liber In Teleorman.
Cu doi ani înainte de a fi condamnat definitiv la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, Liviu Dragnea i-a scris o epistolă lui Donald Trump, președintele SUA la acea dată, în care îl asigura că peste 150.000 de oameni extaziați l-ar întâmpina pe străzi „pentru a sărbători sosirea dvs. și parteneriatul care ne leagă”.

Dragnea este acuzat că s-a folosit de puterea politică pentru a da contracte pentru echipamente militare de miliarde de dolari firmei unui afacerist care i-a facilitat întâlnirea cu fostul președinte american Donald Trump.

Potrivit rechizitoriului DNA, fostul lider PSD Liviu Dragnea și-ar fi traficat influența pe lângă fostul premier Sorin Grindeanu și reprezentanți ai MAPN și MAI astfel încât compania Circinius Defence LLC să obțină contracte cu Armata Română pentru „sistemul C4I cu capabilități de integrare ISTAR” și pentru un Centru de Analiză a Informațiilor din Surse Deschise (Open-Source intelligence – OSINT) pentru MAPN și MAI. Compania Circinius Defence LLC este controlată de Elliott Broidy, fost vicepreședinte al Comitetului de inaugurare al președintelui SUA, Donald Trump.

Citeste mai departe pe Liberinteleorman.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...