Două licee din Giurgiu riscă să fie închise pentru că elevii de la petrecerea de pomină dată de deputata PSD Elena Dinu s-au infectat cu COVID-19

Publicat: 19 feb. 2021, 13:37, de Ion Teleanu, în News , ? cititori
Două licee din Giurgiu riscă să fie închise pentru că elevii de la petrecerea de pomină dată de deputata PSD Elena Dinu s-au infectat cu COVID-19
Familia Dinu

Petrecerea cu dedicații muzicale de 2.000 de euro și manele a majoratului fiului deputatei PSD de Giurgiu, Elena Dinu, la care au participat circa 150 de invitați, a avut o urmare incredibilă.

Banii n-au valoare, dar coronavirusul a lovit elevii de la petrecere

Cele mai prestigioase licee din municipiul Giurgiu – „Ion Maiorescu” și „Tudor Vianu” – riscă să fie închise, din cauza depistării mai multor elevi infectați cu coronavirus, care au participat la petrecerea organizată în weekendul trecut de deputatul Elena Dinu pentru a sărbători majoratul fiului său, scrie Giurgiu News.

La ora actuală, echipele DSP Giurgiu efectuează anchete epidemiologice la cele două unități de învățământ, după ce mai mulți elevi au fost depistați cu coronavirus, existând riscul iminent ca liceele menționate să fie închise.

Practic, elevii depistați pozitiv s-au numărat printre participanții la petrecerea organizată de deputatul giurgiuvean Elena Dinu la complexul „Bălănoaia” unde s-au ignorat regulile impuse de autorități în pandemie. Refrenul la modă care s-a fredonat toată noaptea de către maneliștii și invitații la petrecere a fost „Banii n-au valoare”! 

Acum, Poliția Giurgiu face cercetări la restaurantul ce a găzduit petrecerea din week-endul trecut, organizatorul riscând dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, aceasta fiind doar una din măsurile ce ar putea fi luate împotriva patronului, care ar putea, însă, să se „aleagă” chiar cu ridicarea licenței de funcționare și, implicit, închiderea locației.

Medicul Elena Dinu, creația baronului Bădălău

Trebuie precizat că deputata Elena Dinu este medic și a fost „investită” de baronul PSD de Giurgiu, Niculae Bădălău și ca un tătuc protector ce a fost și este Bădălău a avut grijă ca șoțul pupilei sale să fie impus pe vremea guvernării PSD ca director al DRDP București, fiind remunerat mai bine decât premierul României și președintele țării deși n-avea nicio pregătire în acest domeniu.

Contactată de ziarul Puterea, atât telefonic, cât și prin SMS, doamna Elena Dinu nu a răspuns întrebărilor menite să clarifice situația semnalată de Giurgiu News.

UPDATE: Deputata Elena Dinu ne-a trimis un punct de vedere printr-un comunicat pe care îl redăm mai jos:

„În legătură cu informaţia apărută, astăzi, 19 februarie, în presă, privind posibilitatea închiderii unor licee din municipiul Giurgiu din cauza unor elevi care ar fi participat la aniversarea fiului meu, la sfârşitul săptămânii trecute, doresc să fac următoarele precizări:

  1. Persoanele depistate pozitiv la testarea pentru COVID-19, în unele licee din Giurgiu, NU au nicio legătură cu mine şi nu au fost prezente la aniversarea fiului meu.
  2. De asemenea, doresc să menţionez că, la această aniversare, au participat în jur de 50 de tineri, într-o locaţie cu o capacitate de 350 de locuri, conform scenariului verde în care se află Giurgiu.

Cristina Elena Dinu”