Dr. Adrian Marinescu, Institutul „Matei Balș”: 10 copii cu Covid internați în 24 de ore este mult

În ultimele zile, s-a înregistrat o creștere a numărului copiilor cu rezultat pozitiv la testul Covid-19 internați la Institutul Național de Boli Infecțioase ”Matei Balș”, precizează doctorul Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului.

”Este logic să crească și numărul copiilor pozitivi la Covid-19, pe fondul creșterii generale înregistrate în ultima perioadă în toată țara. Cu atât mai mult gradul de adresabilitate este mare la Institutul ”Matei Balș”, cu cât această unitate medicală este singura care asigură asistență medicală copiilor cu Covid-19 din București, dar și din județele limitrofe, deși oficial toate spitalele ar trebui să primescă”, explică dr. Marinescu.

Prof. dr. Monica Luminos, șefa Secției boli infecțioase copii din cadrul Institutului ”Matei Balș”, ne-a spus că, în ultimele 24 de ore, au fost internați 10 copii, evident cu unul dintre părinți, de regula mama. Ceea ce mărește presiunea asupra Institutului.

”10 copii cu Covid în 24 de ore este mult. Din fericire, nu sunt cazuri grave. Dar fiind copii mici – chiar de câteva luni -, ei trebuie ținuți permanent sub observație și de aceea sunt internați”, subliniază dr. Adrian Marinescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...