Dr. Anthony Fauci: Până acum, nu s-ar spune că Omicron prezintă un înalt grad de gravitate

Tulpina Omicron nu ar prezenta un înalt grad de gravitate, spune dr. Anthony Fauci, consilier în domeniul crizei sanitare al Casei Albe.

”Deocamdată este chiar foarte devreme pentru a formula concluzii definitive, dar nu s-ar spune că prezintă un înalt grad de gravitate”, a declarat dr. Fauci. Până cum, semnalele privitoare la gravitate sunt puțin încurajatoare, a adăugat dr. Fauci.

În mod clar, în Africa de Sud, Omicron se transmite mai rapid, avertizează dr. Fauci într-un interviu pentru CNN, referindu-se la curba verticală a numărului de cazuri înregistrate în această țară.

Prea devreme pentru concluzii definitive

Experții au subliniat, totodată, că populația sud-africană este în general tânără și că abia în următoarele săptămâni ar putea fi înregistrate cazuri grave.

Studiile de laborator sunt în curs pentru a determina dacă și în ce măsură această nouă variantă, care prezintă numeroase mutații care îi îngrijorează pe specialiști, este mai transmisibilă, capabilă să reziste imunității induse de prima infectare sau de vaccin sau dacă provoacă cazuri mai grave de boală.

Teama de scădere a eficacității vaccinurilor

”Eu cred că este un real risc ca să vedem o scădere a eficacității vaccinurilor”, a declarat la rândul său la ABC Stephen Hoge, președintele Moderna.

”Ceea ce nu știu este în ce măsură, a declarat acesta: va fi cum am văzut în cazul variantei Delta, contra căreia vaccinurile au rămas eficace, sau vom vedea o scădere a eficacității de aproximativ 50%, ceea ce ar însemna că el trebuie să fie actualizat”, a subliniat, Stephen Hoge.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...