Dr. Diana Păun: Mai mult de 40% din decesele prin boli netransmisibile pot fi evitate

În România, peste 40% din decesele prin boli netransmisibile – diabet, chiar cancer, boli cardiovasculare – pot fi evitate, a precizat dr. Diana Păun, consilier prezidențial, la dezbaterea ”Prevenția și descoperirea precoce a îmbolnăvirilor, soluții penru creșterea rezilienței în sistemul sanitar”.

Soluția constă în măsuri de prevenție a îmbolnăvirilor. Consilierul prezidențial subliniază că, pe lângă pandemia de Covid ”există și pandemii tăcute”.

”Diabetul este una dintre ele. La fel cancerul, bolile cardiovasculare. (…) Pentru România situaţia este cu atât mai dramatică pentru că mai mult de 40% din decesele prin bolile netransmisibile pot fi evitate. Cum? Prin promovarea unor politici susţinute de prevenţie pentru populaţie”, precizează dr. Păun.

În opinia consilierului prezidențial, este necesară reconstrucția sistemului de sănătate care să plaseze în centru prevenția.

În acest sens, consilierul prezidențial vizează trei paliere.  ”Informarea şi educarea populaţiei în domeniul medical, ceea ce din fericire am reuşit în perioada pandemiei. În al doilea rând, dobândirea unor atitudini şi deprinderi care să fie favorabile sănătăţii şi nu în ultimul rând implicarea activă a populaţiei în păstrarea propriei sănătăţii. Responsabilizarea fiecăruia dintre noi pentru a căpăta comportamente benefice”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...