Dr. Ionuț Nistor: Transplant renal la Spitalul ”C.I. Parhon din Iași”, întâlnit ”doar în literatura de specialitate”

În urmă cu un deceniu, un tată își salva fiul cu insuficiență renală, donându-i un rinichi. Acum, tatăl în vârstă de 66 de ani, din Roman, a avut el nevoie de un rinichi spre a fi salvat,  ”o situație pe care am întânit-o doar în literatura de specialitate”, spune medicul Ionuț Nistor.

Tatăl a beneficiat de transplant în urma prelevării de organe de la un donator în moarte cerebrală, la Spitalul de Neurochirurgie. Intervenția chirurgicală de transplant a fost realizată la Compartimentul de Transplant Renal de la Spitalul Clinic ”Dr. C.I. Parhon”din Iași.

„Nu a mai fost un caz similar până acum, este o situaţie pe care am întâlnit-o doar în literatura de specialitate. Şi-a ajutat fiul să treacă peste un episod de insuficienţă renală, iar acum a ajuns şi el în pragul şedinţelor de dializă. Valorile creatininei erau destul de mari, astfel că urma să înceapă şedinţele de dializă chiar săptămâna viitoare. Pentru el este o şansă pe care a primit-o după ce el la rândul lui a dat o şansă copilului său, şi sperăm ca prin acest transplant să îi aducem la normal starea de sănătate”, a precizat medicul nefrolog, conf. dr. Ionuț Nistor, purtăorul de cuvânt al Spitalului ”C.I.Parhon”, citat de Ziarul de Iași.

Al doilea rinichi prelevat a fost transplantat unui bărbat în vârstă de 58 de ani din Botoșani, care făcea dializă din 2021.

Ambele operații de transplant au fost realizate miercuri, 4 mai, de medicii de la Spitalul ”C.I.Parhon”, unde cei doi pacienți se află în continuare sub supraveghere medicală. Purtătorul de cuvânt al Spitalului ”C.I.Parhon” a mulțumit familiei donatorului și medicilor de la Spitalul de Neurochirurgie care au făcut posibile cele două operații de transplant și salvarea celor doi pacienți.

De la începutul anului şi până acum, la Iaşi, au fost efectuate 24 de operații de transplant renal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Dacian Cioloş este cetăţean francez?EXCLUSIV

Aflat dintotdeauna într-un con de umbră, fostul minuscul funcţionăraş agronom ajuns cu sprijinul nemijlocit al “ciumei roşii” comisar european, ba chiar şi premier al...
Ovidiu Zară

China sau America? Mizez pe China!

Ascensiunea economicã din ultimii 100 de ani a Chinei se numără cu siguranță printre cele mai importante evoluții mondiale. Cu America încă prinsă de ani...