Dr. Laura Zarafin: „Mă gândesc la toți cei care sunt acum la ATI, la Colentina, mulți nevaccinați. Nu era mai simplu să se vaccineze?”

Dr Laura Zerafin, medic ATI la Spitalul Colentina, spune că aparținatorii celor internați la ATI sunt disperați: caută pile și să procure medicametul tocilizumab în speranța cu își vor ajuta persoanele apropiate în stare gravă.

Iată ce scrie dr. Laura Zerafin, potrivit RoVaccinare:

”Mă gândesc la toți cei ce sunt acum în ATI, la noi. Nevaccinați. Care nu cred în vaccin, mulți nu cred nici în medici. Familiile lor caută tot felul de ”pile, ne sună disperate să ne întrebe dacă să facă rost de tocilizumab.

Mă întreb – oare acum cred în medici? Nu era mai simplu să se vaccineze? Cobaii au fost cei 40.000 de voluntari pe care s-au făcut testele și personalul medical din lumea întreagă, căci ei au fost primii vaccinați.

Există deja peste 6 miliarde de doze de vaccin anti Covid administrate și peste 3 milioane de oameni vaccinați. Cum să spui că ești cobai?Terapiile intensive din țările cu rată de vaccinare de peste 75-85-90% sunt aproape goale.

La noi se stă în ambulanțe la coadă”.  

2 COMENTARII

  1. migrația neautorizată în Europa a scăzut în vârful pandemiei. Pe măsură ce țările UE se redeschid, fluxurile de migranți revin. Ce înseamnă pentru UE – și pentru migranți? Pentru mulți din Europa care au suferit valurile pandemiei coronavirusului, a fi din nou în mulțime este un sentiment suprarealist. Pe măsură ce țările europene ies din vârfurile pandemiei, măștile sunt dezactivate, iar blocajele par a fi un lucru din trecut. Cu rate ridicate de vaccinare, multe țări din Uniunea Europeană se confruntă cu un viitor curajos post-COVID-19.
    Adăugați la aceasta vulnerabilitatea migranților și impactul economic, iar UE s-ar putea confrunta cu o furtună de migrație perfectă după COVID-19. „În cazul migranților neregulați și cu calificare scăzută, condițiile de viață și de muncă ale acestora tind să însemne că rata incidenței infecțiilor cu COVID-19 și, din păcate, și a deceselor în acest grup special de migranți, tind să fie mai mare decât în ​​rândul celor care nu sunt migranți „,

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...