Dr. Mihai Craiu despre febra la copil și ”testul paharului care poate face diferența dintre viață și moarte, în unele cazuri grave”

În ”Spitalul virtual pentru Copii”, dr. Mihai Craiu se ocupă de febra la cei mici și se adresează adulților care trebuie să cunoască ”un semn ce reprezintă o urgență”. Pentru aceasta dr. Craiu vă propune o un test simplu cu paharul de sticlă, care poate face diferența într-o situație gravă, la copil, dar și la adult.

”Când un copil are febră și apar pe corpul lui mici pete (de culoare roșie sau vișinie) care NU dispar atunci când apăsăm cu un pahar de sticlă pe ele, ar putea fi grav. Foarte grav… de obicei meningită sau septicemie”, scrie medicul pe Facebook.

În continuare, dr. Craiu notează:

  • Dacă un copil febril face brusc o erupție pe piele este un motiv serios ca să vă sfătuiți imediat cu medicul dvs;
  • Dacă există și durere intensă de cap, vărsături „în jet”, fără motiv, dacă este deranjat de lumină copilul dvs sau dacă îi bombează fontanela (partea moale de lângă creștetul capului la sugari), atunci trebuie să sunați la 112. Sau să mergeți imediat la spital.

”Febră fac toți copiii mici când răcesc. Erupție au puțini iar erupție care NU dispare la testul paharului au foarte puțini. Aceștia trebuie să ajungă imediat la medic”, mai scrie dr. Craiu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Viață de nabab. 9.200 de euro, remunerația lunară a sindicalistului Anton...

Unul dintre cei mai vocali lideri de sindicat din învățământ, Anton Hadăr, abonat la emisiunile TV unde își dă cu părerea despre totul și...