Dragoş Ciobotaru, preşedinte interimar al PNL Vrancea, după decesul lui Cătălin Toma

Publicat: 26 feb. 2024, 06:49, de Viorela Pitulice, în ACTUALITATE , ? cititori
Dragoş Ciobotaru, preşedinte interimar al PNL Vrancea, după decesul lui Cătălin Toma

Noul preşedinte interimar al PNL Vrancea este Dragoş Ciobotaru, primarul comunei Vizantea-Livezi. Acesta îl va înlocui pe fostul preşedinte al PNL Vrancea şi al Consiliului Judeţean, Cătălin Toma, care a murit în urmă cu o săptămână din cauza gripei.

Pe lângă numirea lui Dragoş Ciobotaru, tot duminică, a fost nominalizat şi preşedintele interimar al organizaţiei municipale a PNL Focşani – Valentin Răzmeriţă.

Primarul comunei Vizantea-Livezi, Dragoş Ciobotaru, a fost acceptat de conducerea centrală a PNL. El va fi validat în funcţia de preşedinte interimar al PNL Vrancea în şedinţa de marţi, 27 februarie, a Biroului Politic Naţional al Partidului Naţional Liberal.

Desemnarea uni noi șef la Vrancea are loc după decesul fostului preşedinte PNL Vrancea şi al CJ Vrancea, Cătălin Toma, în data de 17 februarie.

În aceeași ședință de duminică a fost nominalizat, pe lângă Dragoș Ciobotaru, şi preşedintele interimar al organizaţiei municipal a PNL Focşani.

„Valentin Resmeriţă a fost desemnat preşedinte interimar al PNL Focşani în cadrul aceleiaşi şedinţe. Resmeriţă a fost, de asemenea, nominalizat drept candidatul partidului la funcţia de primar al municipiului Focşani, în perspectiva alegerilor locale care vor avea loc pe 9 iunie 2024. Această reorganizare la nivelul conducerii PNL Vrancea şi PNL Focşani are loc într-un context de pregătire intensă pentru alegerile locale, punând accentul pe consolidarea partidului la nivel judeţean şi municipal”, se arată într-un comunicat al PNL Vrancea.

Contextul numirii lui Dragoș Ciobotaru

Președintele Consiliului Județean, Cătălin Toma, în vârstă de 47 de ani, a încetat din viață în data de 17 februarie la Institutul Matei Balș din București.

Anterior decesului, Cătălin Toma s-a confruntat cu probleme de sănătate, însă părea că se recuperează. El a participat chiar la o importantă reuniune a Congresului Puterilor Locale de la Consiliul Europei, desfășurată la Paris. Cu toate acestea, starea lui de sănătate s-a deteriorat rapid, iar imediat după întoarcere a pierdut lupta cu boala.

Cătălin Toma a fost o figură importantă în viața politică a județului Vrancea. Înainte de a deveni președinte al Consiliului Județean în 2020, el a îndeplinit diverse funcții, printre care primar al comunei Jariștea, senator și președinte al PNL Vrancea.