Drulă a patentat la Ministerul Transporturilor, pentru UDMR și ANI, moda „lupul paznic la oi”

Publicat: 15 mart. 2021, 08:45, de Ion Teleanu, în News , ? cititori
Drulă a patentat la Ministerul Transporturilor, pentru UDMR și ANI, moda „lupul paznic la oi”
Catalin Drula si Sandor Gabor

Ministrul USR al Transporturilor și Infrastructurii, Cătălin Drulă, a emis un ordin incredibil care oferă unui secretar de stat de la UDMR posibilitatea să-și continue perfecționarea la jobul pe care-l practică de peste 20 de ani, dar, în același, îi va permite să filtreze concurența.

Angajat la stat pentru job-ul din privat

Pe data de 5 februarie 2021, premierul Florin Vasile Cîțu îl numea pe udemeristul Sándor Gábor pe funcția de secretar de stat la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii. Acesta este fondatorul și președintele Fundației „Institutul de Formare Profesională în Transporturi Rutiere” – înființată în 1999, care funcționează ca urmare a autorizării de către Ministerul Transporturilor.

Pe site-ul acestei fundații se menționează că Sandor Gabor „este promotorul conceptual dedicat, și recunoscut ca atare, al formării profesionale de specialitate din România, inclusiv în virtutea exercitării, din 2004 și până în prezent, a calității de administrator al liderului pieței pregătirii și perfecționării profesionale a personalului de specialitate din domeniul transporturilor rutiere, respectiv al IFPTR SRL – specializat în atestare și consiliere profesională”. 

Dar, imediat după ce Sandor Gabor a aterizat în Ministerul Transporturilor, ministrul Cătălin Drulă a delegat acestuia atribuțiile de secretar de stat prin Ordinul nr.132 din 10 februarie 2021 (vezi documentul în facsimil).

Și surpriză! domnul Gabor Șandor, secretar de stat în cadrul Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, coordonează și semnează, în numele și pentru ministrul transporturilor și infrastructurii, documentele Direcției Transport Rutier, precum și cele ale unităților care funcționează în subordinea/sau autoritatea ministerului astfel:

  • a. Autoritatea Rutieră Română-ARR
  • b. Inspectoratul de Stat pentru Controlul Traficului Rutier
  • c. Regia Autonomă „Registrul Auto Român”.

 Autorizarea concurenței la mâna lui Gabor Șandor

Ministrul Cătălin Drulă n-a vrut să îi strice afacerea secretarului de stat de la UDMR și, demonstrând că este paralel cu limba română, adică el pune virgulă între subiect și predicat, a comunicat că „Domnul Gabor Șandor, va semna autorizațiile privind autorizarea centrelor de pregătire profesională a personalului de specialitate din domeniul transporturilor rutiere”.

Practic, Gabor Șandor va trebuie să autorizeze centrele de pregătire profesională a personalului de specialitate din domeniul transporturilor rutiere, adică a celor care îi fac sau ar urma să îi facă concurență.

Rămâne de văzut, dacă Agenția Națională de Integritate (ANI) va scana și activitatea de la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii a secretarului de stat Gabor Șandor.

De ce? Pentru că Drulă a pus lupul paznic la oi prin desemnarea acestor sarcini de serviciu către secretarul de stat Gabor Șandor  a cărui fundație funcţionează ca centru de pregătire şi perfecţionare a personalului de specialitate din domeniul transporturilor rutiere, pe baza autorizaţiei eliberate de Ministerul Transporturilor, şi derulează programe de formare încă din iulie 1999!