Drulă duce mai departe în Ministerul Transporturilor moda lupului paznic la oi

O serie de directori și șefuleți din Ministerului Transporturilor și Infrastructurii au ajuns să-și rotunjească veniturile lunare prin indemnizațiile încasate în baza OUG nr.109/2011 ca membrii în consiliile de administrație ale societăților aflate sub tutela acestui minister.

Numai că prevederile OUG nr.109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice sunt aplicate cam pe lângă lege la anumite societăți de sub tutela Ministerului Transporturilor.

Un caz aparte este cel al directoarei adjuncte a Direcției Corp Control și Anticorupție din acest minister, Cristina Militaru. Pe lângă această funcție unde este remunerată lunar cu suma de 4.299 de lei, Cristina Militaru este și membru în Consiliul de Administrație din partea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii la compania CFR Călători încă de pre vremea fostului ministru Lucian Bode, ceea ce este ilegal.

Adică, tu ca director în Ministerul Transporturilor controlezi activitatea companiei de sub tutela ministerului unde ești administrator. E ca și cum ai pune lupul paznic la oi.

Dar, numai că acest paznic al ministerului la CFR Călători mai încasează, pe lângă salariu, și o indemnizație lunară brută de 4.282 de lei, adică aproape încă un salariu. De ce? Pentru că putem!

Mai multe articole...

1 COMENTARIU

  1. […] O serie de directori și șefuleți din Ministerului Transporturilor și Infrastructurii au ajuns să-și rotunjească veniturile lunare prin indemnizațiile încasate în baza OUG nr.109/2011 ca membrii în consiliile de administrație ale societăților aflate sub tutela acestui minister.Numai că prevederile OUG nr.109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice sunt aplicate cam pe lângă lege la anumite societăți de sub tutela Ministerului Transporturilor.Un… Continuarea aici: Stiri Lifestyle – Drulă duce mai departe în Ministerul Transporturilor moda lupului paznic l… […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole