ECDC: Variola maimuței nu este o boală a persoanelor cu o anumită orientare sexuală

Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC) subliniază că variola maimuței nu este o ”boală a homosexualilor”, nu este o boală de care să ne fie rușine și nu trebuie asociată cu persoanele care au o anumită orientare sexuală, iar cei confirmați nu trebuie stigmatizați.

Dimpotrivă, imediat după apariția simptomelor trebuie consultat medicul și evitate relațiile sexuale precum și evenimentele la care participă multe persoane.

Este adevărat, cazurile de variolă umană diagnosticate în prezent sunt în principal în rândul bărbaților care fac sex cu bărbați, ceea ce sugerează că transmiterea poate avea loc în timpul relațiilor intime. Transmiterea poate avea loc prin contactul strâns al mucoasei sau al pielii neintacte cu materialul infecțios din leziuni sau prin picături respiratorii mari în timpul contactului prelungit față în față.

Contactele apropiate cu cazurile de variola maimuțelor trebuie să se automonitorizeze pentru dezvoltarea simptomelor timp de 21 de zile după ultima expunere”, transmite ECDC.

Trebuie reținut –  reamintește ECDC –  că această infecție virală poate afecta pe oricine prin contact fizic strâns (piele pe piele), inclusiv în timpul sexului.

De asemenea, se poate transmite prin intermediul picăturilor respiratorii în cazul unui contact prelungit față în față și prin intermediul obiectelor contaminate (cum ar fi îmbrăcămintea, lenjeria de pat și jucăriile sexuale).

ECDC subliniază că nimeni nu trebuie învinuit dacă este confirmat cu această infecție, deoarece o asemenea atitudine nu ajută pe nimeni: nici pe bolnav, nici pe cei din jurul său.

De asemenea, ECDC recomandă prudență atunci când participăm la festivaluri, concerte sau alte evenimente estivale, unde riscul de expunere este mai mare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole