Echinocțiul de primăvară: Se deschid cerurile şi se îndeplinesc cele mai mari dorinţe

Echinocţiul de primăvară „s-a petrecut” azi, la ora 17:33. Practic a venit primăvara astronomică!. La echinocţiul de primăvară, ziua este egală cu noaptea în orice loc de pe Pământ.

Echinocţiul de primăvară marchează începutul primăverii astronomice. El se produce în jurul datei de 20 martie când longitudinea astronomică a acestuia revine la valoarea de zero grade. După cum este cunoscut, mișcarea aparentă a Soarelui pe sfera cerească, determinată de mișcarea reală a Pământului pe orbita sa, generează pentru latitudinile noastre inegalitatea duratei zilelor și nopților la diferite epoci ale anului, datorită poziției aproximativ fixe în spatiu a axei de rotație a Pământului, precum și a înclinării sale față de planul orbitei acestuia.

Astfel, pe sfera cerească, Soarele parcurge în decurs de un an un cerc mare numit ecliptica (ce marchează de fapt planul orbitei Pământului), care face cu ecuatorul ceresc un unghi de 23° 27′ , potrivit Observatorului Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”. La momentul echinocțiului de primăvăra, Soarele traversează ecuatorul ceresc trecând din emisfera australă a sferei cerești în cea boreală. Când Soarele se află în acest punct, el descrie mişcarea diurnă în lungul ecuatorului ceresc, fenomen ce determină, la data respectivă, egalitatea duratei zilelor cu cea a nopților, indiferent de latitudine.

Începând de la aceasta dată, durata zilei (față de cea a nopții) va fi în continuă creștere, iar cea a nopții (față de cea a zilei) în scădere, până la data de 21 iunie, când va avea loc momentul solstițiului de vară.

Se spune că, după cum va fi vremea în această zi, aşa va fi şi anul viitor 

În timpul echinocţiul de primăvară, Soarele traversează o extensie imaginară a ecuatorului Pământului, astfel acesta va apune chiar în punctele cardinale est şi vest, egalând durata zilelor cu cea a nopţilor. Începând de la data de 20 martie, ora 17:33, durata zilei (față de cea a nopții) va fi în continuă creștere, iar cea a nopții (față de cea a zilei) în scădere, până la data de 21 iunie, când va avea loc momentul solstițiului de vară.Echinocţiu de primăvară 2021.

Echinocţiul de primăvară simbolizează creaţia, solstiţiul de vară apogeul, echinocţiul de toamnă începerea perioadei de resorbţie, în timp ce solstiţiul de iarnă perioada de conservare, care echivalează cu momentul de pregătire pentru un nou ciclu temporal. Cultul soarelui este specific mai tuturor societăţilor arhaice: oamenii priveau la soare şi înregistrau ciclurile naturii în funcţie de schimbările aduse de astrul zilei.

Conform tradiţiei populare, se spune că, după cum va fi vremea în această zi, aşa va fi şi anul viitor. Se mai spune că, dacă va ploua în această dimineaţă de 20 martie, primăvara va fi ploioasă, în timp ce soare la amiază, înseamnă un an bun.  Se obişnuieşte ca în această zi de echinocţiu de primăvară să se bată nucile şi să se scuture merele şi gutuile. 

Cu toţii sperăm la miracole şi la dorinţe îndeplinite. Astfel, se spune că momentul echinocţiului de primăvară reprezintă timpul timpul când putem să înfăptuim aceste dorinţe secrete, deoarece se deschid cerurile. 20 martie este o zi deosebit de puternică, pentru că energiile ultimei Luni Pline potenţează energia care se manifestă imediat ce Pământul depășește punctul de pe orbită aflat cel mai departe de astrul care ne oferă lumină și căldură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...