Educația timpurie are prioritate: Guvernul crește valoarea tichetelor de creșă!

Publicat: 21 mart. 2024, 11:27, de Vasile Bahrim, în Ultimă oră , ? cititori
Educația timpurie are prioritate: Guvernul crește valoarea tichetelor de creșă!

Guvernul României are o veste bună pentru părinții cu copii mici.

Începând cu luna aprilie a.c., valoarea tichetelor de creșă va fi majorată, o măsură care vine în sprijinul familiilor cu copii mici și încurajării accesului la educație timpurie de calitate pentru aceștia.

Valoarea sumei lunare acordate sub formă de tichete de creșă pentru semestrul I al anului 2024 va fi de 640 de lei.

Suma reprezintă un ajutor concret pentru părinții care vor să asigure o îngrijire adecvată celor mici în timp ce sunt la muncă.

Baza legală

Măsura este bazată pe prevederile Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare și a Normelor metodologice de aplicare a acestei legi.

Valorificarea acestei inițiative arată angajamentul Guvernului de a investi în educația timpurie a copiilor, considerată fundamentală pentru dezvoltarea lor armonioasă.

Totodată, valoarea stabilită va fi aplicată și pentru primele două luni ale semestrului II, respectiv august și septembrie.

Ordinul va fi publicat în Monitorul Oficial al României

Ministrul Finanțelor, Marcel Ioan Boloș, și Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu, subliniază importanța acestei măsuri pentru sprijinirea familiilor.

Decizia de a majora valoarea tichetelor de creșă arată sprijinul pentru familiile cu copii și angajamentul pentru viitorul societății.