„El este cel care trimite arme în Ucraina”: Acuzații la adresa lui Viktor Orban

Publicat: 17 mart. 2022, 11:30, de Puterea.ro, în ACTUALITATE , ? cititori
„El este cel care trimite arme în Ucraina”: Acuzații  la adresa lui Viktor Orban

Candidatul opoziţiei unite la funcţia de prim-ministru al Ungariei, Peter Marki-Zay a declarat că Viktor Orban trimite arme în Ucraina, livrările fiind efectuate în prezent cu ajutorul unor avioane ungare.

Într-un interviu acordat canalului de ştiri M1, Marki-Zay a declarat că „belicoşii” au acuzat opoziţia că vrea să trimită arme şi soldaţi în Ucraina. Între timp, „Viktor Orban este cel care trimite arme în Ucraina… i-a promis, de asemenea, premierului britanic Boris Johnson că va oferi ajutor militar Ucrainei„, relatează MTI. Orban, „care vorbeşte despre război de 12 ani„, nu poate fi de încredere în ceea ce priveşte pacea, a spus el. Protecţia militară şi economică a Ungariei nu poate veni decât din partea UE şi NATO, a declarat Marki-Zay la postul public de radio Kossuth Radio, adăugând că „de aceea trebuie să fim membri loiali”, potrivit Agerpres.

Ungaria are nevoie de o „schimbare de regim” pe 3 aprilie, „avem nevoie de oameni cinstiţi, de responsabilitate şi trebuie să ne alăturăm Parchetului European” pentru ca Ungaria să poată primi fonduri europene „care ne sunt refuzate în prezent”, a declarat candidatul opoziţiei ungare la alegerile parlamentare din acest an.